Obrenovac, 04.07.2022

KAKO DA PROVERITE DA LI VAM FIRMA UPLAĆUJE STAŽ


Izvor: Kurir.rs/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2022.
Na šalter ćete morati još samo jednom jer bez ovog nema provere

Foto:Printscreen


Gužve na šalterima uskoro mogu da budu prošlost. Ukoliko ste zaposleni, ali niste sigurni da vam gazda uplaćuje doprinose za PIO, sada u svakom trenutku možete da ga proverite preko elektronskog servisa PIO fonda.

Ubuduće svi građani koji budu želeli da provere da li im poslodavci plaćaju doprinose i u kojem iznosu, kao i to sa kojim datumom su prijavljeni ili odjavljeni, neće morati da odlaze u Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Sve navedene informacjie sada se mogu proveriti i elektronskim putem, saopštio je PIO fond.

Ova novina će mnogo olakšati postupak provere informacija, a i pored toga gužve na šalterima će se smanjiti. Jedini razlog zbog kog građani moraju otići u Fond PIO jeste da uzmu šifru, odnosno pin kod, pomoću kojeg će im sve navedene informacije biti dostupne, objavio je Blic.

Kako bi informacije bile strogo poverljive i kako bi se obezbedila potpuna sigurnost neophodno je da uzminaje šifre bude lično, u fondu za penzijsko invalidsko osiguranje. Šifra je trajna i pomoću nje se mogu koristiti besplatno usluge o proveri informacija.

Kako bi građani dobili odgovore na svoja pitanja potrebno je da na portalu Fonda PIO ukucaju svoj jedinstveni matični broj, kao i pin kod i verfikacioni sistemski kod.

Pin kod koji je dobijen u fondu PIO može biti promenjen u svakom trenutku u bilo koji šestocifreni broj. Ukoliko dođe do pogrešnog unošenja pin koda, više od 10 puta, građani se mogu obratiti Fondu PiO i dobiti novi pin kod, što je i slučaj ukoliko građani izgube pin kod.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE