Obrenovac, 05.12.2021

DODATNA SREDSTVA ZA KUPOVINU ELEKTRIČNIH I HIBRIDNIH VOZILA!


Izvor: Espreso/Blic/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 01.09.2021.
Predajte zahtev na vreme, vlada veliko INTERESOVANJE!

Foto:Promo


Ministarstvo zaštite životne sredine ponovo je omogućilo prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila, tako što su za te svrhe obezbeđena dodatna sredstva.

- Vlada Srbije je prepoznala veliko interesovanja građana za podršku države za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila, i na zahtev resornog ministarstva, obezbedila dodatna sredstva. Građani ili kompanije koji su zainteresovani za ovaj vid podrške, mogu da konkurišu. Ukoliko predaju urednu dokumentaciju, ostvariće pravo na subvenciju države, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za ovu godinu prvobitno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih vozila i hibrida.

Prijem zahteva nedavno je prekinut, jer je iskorišÄ‡en prethodno predviđen budžet po zahtevima za kupovinu ukupno oko 370 vozila. Podrška države iznosi, u zavisnosti od vrste vozila, od 250 do 5.000 evra po vozilu.

Do sada je najveće interesovanje bilo za hibridna putnička vozila, za koja je predviđena podrška od 2.500 evra.

Vujovićeva je istakla da veliko interesovanje za kupovinu električnih i vozila na hibridni pogon govori u prilog tome da raste svest građana o značaju zaštite životne sredine, navedeno je u saopštenju.

- Borba protiv aerozagađenja je jedan od strateških ciljeva ministarstva koje vodim. Budući da subvencionisanje eko vozila očigledno daje dobar rezultat, opredelićemo sredstva za tu namenu i za narednu godinu. Za nas je važna svaka mera kojom možemo da smanjimo zagađenje. Nastavićemo da radimo još intenzivnije, za čistiju budućnost generacija koje dolaze, poručila je Vujovićeva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE