Obrenovac, 17.05.2022

Delegacija Kineske akademije poljoprivrednih nauka u poseti Obrenovcu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 27.09.2019.
Tokom posete vodili su se razgovori o trenutnoj situaciji u poljoprivredi, o subvencijama, projektima, kao i o tome na koji način opština pomaže razvoj poljoprivrede

Foto:lokalnenovine.rs
Delegacija Kineske akademije poljoprivrednih nauka danas je posetila Obrenovac. Članove delegacije ugostio je predsednik opštine Miroslav Čučković i sa njima razgovarao o trenutnoj situaciji u poljoprivredi, o subvencijama, projektima i o tome na koji način opština pomaže razvoj poljoprivrede.

Predstavnik Akademije, Hu DŽ Čen ističe da su Kina i Srbija prijateljske zemlje i da su uvek imale dobru saradnju.

"Kinesko poljoprivredno tržište je veliko, ali značajno je za nas da razmenimo iskustva. Kina može biti od pomoći kada je u pitanju poljoprivredna politika zato što je kineska populacija velika i svi problemi sa kojima smo se susretali će sigurno doći i u Srbiju", rekao je Čen.

Pomoćnik ministra za poljoprivredu Aleksandar Bogićević podsetio je da je 2017. godine potpisan Memorandum o saradnji Srbije i Kine u oblasti poljoprivrede.

"Nedavno je imeđu dva ministarstva ugovoren izvoz u oblasti svinjarstva i govedarstva ali i izvoz mleka u zavisnosti od potreba na kineskom tržištu. Nadam se da ćemo uskoro to moći da finalizujemo. Drago mi je što je delegacija izabrala da dođe u Obrenovac, mi ćemo im uzvratiti posetu", rekao je Bogićević i zahvalio se na poseti.

Kineska delegacija posetila je danas i Poljoprivredno-hemijsku školu u Obrenovcu. Direktor škole Dragoljub Zlatanović osvrnuo se i na pomoć Narodne Republike Kine nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, kada je nastavnom osoblju i učenicima škole kao poklon stigao jedan traktor koji se koristi na oglednom imanju u Grabovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE