Obrenovac, 06.05.2021

TVITER UVODI ETIKETE ZA MEDIJE POVEZANE SA VLASTIMA DRŽAVA


Izvor: Espreso.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 17.02.2021.
Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija

Foto:EPA-EFE/JUSTIN LANE


Kompanija Tviter juče je saopštila da će sledeće nedelje dodati oznake za identifikovanje više računa povezanih sa vlastima neke države, uključujući lične naloge svetskih lidera, ''kako bi korisnici imali više konteksta za geopolitičke diskusije na platformi''.

Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija.

Ostale nove zemlje u kojima će visoki zvaničnici i institucije biti označeni su Kanada, Kuba, Ekvador, Egipat, Nemačka, Honduras, Indonezija, Iran, Italija, Japan, Saudijska Arabija, Španija, Tajland, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati, prenosi Rojters.

U avgustu je Tviter saopštio da će početi da etiketira naloge državnih medija kao što su ruski Sputnjik i kineska Sinhua, i nekih ključnih vladinih zvaničnika iz pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Kine, Francuske, Rusije, Velike Britanije i SAD.

Ta platforma je najavila da proširuje svoje oznake na ključne vladine zvaničnike i institucije koji su bili „glas nacionalne države u inostranstvu'' iz zemalja G7 i većine zemalja u kojima je Tviter identifikovao ono što smatra državnim informacionim operacijama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE