Obrenovac, 01.07.2022

KOLIKO KOŠTAJU JAJA ZA VASKRS


Izvor: Kurir.rs/Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 20.04.2022.
Cene na pijaci i u marketima razli─Źite, a za komad ovih morate da izdvojite ─Źak 25 dinara

Foto:Shutterstock


Na prestoni─Źkim pija─Źnim tezgama i u marketima uo─Źi Vaskrsa, koji se proslavlja ove nedelje, ponuda jaja je šarenolika. Po akcijskim cenama jaja se kao što je slu─Źaj bio i prethodnih godina, mogu pazariti u prodavnicama, dok su na zelenim tr┼żnicama skuplja za nekoliko dinara.

Karton od 10 komada u marketima košta od 129 do 149 dinara, dok za komad na pijacama kupci treba da izdvoje od 15 do 25 dinara.

Najjeftinija jaja na pijaci u Beogradu su najmanje veli─Źine i koštaju 15 dinara po komadu, dok za nešto ve─ça doma─çice mogu da biraju.

Cene varijaju, pa tako, u zavisnosti od tezge, za jedno jaje kupci treba da izdvoje 16, 17, 18, 19 ili 20 dinara.

U ponudi su i bela jaja koja su po tradiciji nešto skuplja jer se lepše farbaju i koštaju 25 dinara.

S druge strane, u marketima su kartoni jaja nešto povoljniji, pa tako u jednom popularnom trgovinskom lancu paket od 10 komada kupci mogu pazariti po akcijskoj ceni od 129 dinara, a u drugom za 139 ili 149 dinara u zavisnosti od klase.

Na rafovima marketa u ponudi su i druge klase jaja koje su nešto skuplje. I ovde cene variriraju, za jedan paket treba izdvojiti 199, 229 ili 259 dinara.

Trgovci sa prestoni─Źkih pijaca, za Novosti, ka┼żu da je potra┼żnja - slaba.

- Prethodnih dana nismo imali pove─çan broj kupaca, uglavnom dolaze verne mušterije - pri─Źaju prodavci sa Bajlonijeve pijace.

- Ljudi prete┼żno kupuju u marketima jer oni imaju akcije pred Vaskrs. Poslednjih godina je generalno opala kupovina jaja na pijacama. Ranije su od nas naru─Źivali kartone jaja pred praznik, a sada više ne.

Cene nalepnica

U bogatoj ponudi na pija─Źnim tezgama širom Srbije je i uskršnja dekoracija - boje, nalepnice, korpice... Cena jedne kesice za farbanje jaja u proseku košta deset dinara, dok pojedini prodavci nude i boje iz Rusije i Makedonije za 50 dinara po komadu. Za šarene nalepnice doma─çice treba da izdvoje 50 dinara.

Ipak, najviše je onih koji za farbanje koriste lukovinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE