Obrenovac, 13.06.2021

KADA KREĆE PRIJAVA ZA 3.000 ZA VAKCINISANE?


Izvor: Espreso/Alo/Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2021.
Poznati su svi detalji

Foto:Aleksandra Čolić


Svi građani stariji od 16 godina koji su vakcinisani protiv COVID-a 19, ili do 31. maja prime makar jednu dozu bilo koje dostupne vakcine, stiču pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Prijave će se vršiti od 1. do 15. juna, a novac će biti isplaćen do 20. juna. Penzionerima prijave nisu potrebne.

Procedura prijavljivanja biće ista kao za pomoć "30+30 evra", preko sajta Uprave za trezor. U narednim danima biće poznati svi detalji.

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je gostujući na RTS-u da prijava za pomoć od 3.000 dinara, građanima koji su primili vakcinu, startuje 1. juna i trajaće do 15. juna.

"Ići će preko Uprave za trezor, isto kao za 30 evra, biće i kol-centar, izaći ćemo 1. juna sa brojem telefona i novim portalom koji pripremamo. Ko god primi makar jednu dozu vakcine do kraja maja, stiče pravo i za ovu pomoć. Važno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo potpuno otvorili ekonomiju", navodi ministar finansija.

Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kako bi se dodatno motivisali građani za vakcinaciju i na taj način brže postigao kolektivni imunitet, koji za cilj ima suzbijanje epidemije, vraćanje osnovnih funkcija zdravstvenom sistemu i otvaranje ekonomije. Dodatna novčana podrška u iznosu od po 3.000 dinara predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti bar prvu dozu vakcine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE