Obrenovac, 17.05.2021

KURSEVI ENGLESKOG I NEMAČKOG JEZIKA


Izvor: PR tekst/Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2021.
Učenje stranih jezika se preporučuje, ne samo odraslima, već i deci

Foto:Akademija Oxford/Promo


Čovek je društveno biće i kao takav mora ići u korak sa društvom, pratiti njegove promene i prilagoditi im se. Učenje je doživotni proces koji podrazumeva da čovek konstantno ulaže u sebe i svoje znanje.

Poznavanje jednog stranog jezika ili višenjih, danas se smatra važnim u mnogim životnim segmentima, posebno ukoliko neko želi da pronađe radno mesto, koje je dobro plaćeno i ako se radi o kompaniji koja sarađuje sa inostranim firmama. Engleski jezik je najzastupljeniji kada su u pitanju strani jezici, mada se, usled širenja poslovnih mogućnosti, javlja potreba za učenjem i drugih stranih jezika. Posao je samo jedan od razloga zašto se preporučuje poznavanje stranih jezika.

Učenje stranih jezika se preporučuje, ne samo odraslima, već i deci. U tom slučaju se nastava, kao i plan i program rada, prilagođavaju njihovom uzrastu i mogućnostima. Škola stranih jezika Akademije Oxford Obrenovac nudi kurseve engleskog i nemačkog jezika kako za odrasle tako i za decu. Pored ovih, dostupni su kursevi mnogih drugih stranih jezika, pri čemu posebno treba naglasiti da Akademija Oxford nudi, pored visokokvalitetne nastave, i povoljne cene. Prilikom upisa nekog od stranih jezika, škola svakom polazniku nudi mogućnost da pohađa jedan od dostupnih online kurseva koji se dobija na poklon, a čija je tematika zanimljiva.

Kursevi nemačkog i engleskog jezika za odrasle

S obzirom da je engleski praktično univerzalni jezik koji omogućava međusobno sporazumevanje sa ljudima širom sveta, ne čudi da su kursevi engleskog jezika najtraženiji. Pored ovog kursa, Škola stranih jezika Akademije Oxford u Obrenovcu nudi i kurseve ostalih stranih jezika, poput nemačkog, španskog, francuskog, italijanskog i mnogih drugih.

Kursevi stranih jezika u ovoj školi, organizuju se u skladu sa pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, CEFR (The Common European framework for languages) koji predstavlja aktuelni standard, te je tako nastava podeljena na šest nivoa (od A1 do C2).

Osobe koje nemaju nikakvo predznanje kreću od  početnog ili osnovnog nivoa koji se označava kao A1 nivo, zatim pohađaju viši početni nivo A2.

Pomenuti jezički okvir, nakon toga, predviđa nivoe B grupe, to jest niži srednji nivo B1 i viši srednji nivo znanja B2.

Polaznicima su namenjeni niži napredni nivo C1 i viši napredni nivo znanja C2, koji se karakterišu kao najviši nivoi znanja koji može da ima neko kome izabrani jezik nije maternji.

Prethodno poznavanje određenog jezika koji polaznik želi da uči, nije preduslov za upis. Ukoliko osoba ima prethodno znanje, trebalo bi da dostavi relevantan dokaz o poznavanju tog jezika ili da se podvrgne besplatnom testiranju znanja odabranog stranog jezika. Testiranje sprovodi Škola stranih jezika Akademija Oxford i na taj način se može utvrditi nivo znanja i od kog nivoa bi polaznik trebalo da nastavi sa učenjem.

Poklon online kursevi

Uz svaki upisani kurs stranog jezika, polaznik stiče pravo na još jedan besplatni online kurs. Preporučuje se da polaznici iskoriste poklon koji daje ova škola i pohađaju neki od zanimljivih kurseva, kao što su npr: kreativno pisanje, poslovna komunikacija, pisanje za web ili blog, kreativno pisanje za decu.

U ponudi je i besplatan online kurs na kom se polaznik može upoznati sa tehnikama pamćenja što mu može značajno olakšati život.

Ukoliko nekoga zanima na koji način funkcionišu mape uma i kako bi ih trebalo primenjivati u praksi ili koje su osnove brzog čitanja, može izabrati neki od kurseva koje daje odgovore upravo na ova pitanja.

Pored gore navedenih, besplatno se mogu pohađati i online kursevi za pravilno upravljanje vremenom, za organizaciju učenja i za veštine prezentovanja.

Svaki od ovih kurseva pruža sticanje dodatnih znanja i informacija koje svakom kandidatu mogu biti od koristi, u vidu poboljšanja kvaliteta života, kako privatnog tako i poslovnog.

Kursevi nemačkog i engleskog jezika za decu

Škola stranih jezika Akademije Oxford Obrenovac vodi računa o svim svojim polaznicima, te je tako osmislila i poseban program za kurseve stranih jezika za decu.

Deca uče i usvajaju jezik drugačije u odnosu na odrasle, zbog čega posebno treba voditi računa prilikom odabira stručnog kadra. Iz tog razloga se biraju profesori sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom koji se trude da deca na što lakši način usvoje nova znanja, koja su predviđena nastavnim planom i programom.

Upis na kurseve nemačkog i engleskog jezika

Svako ko želi da upiše neki od kurseva stranog jezika to može uraditi, u skladu sa pravilima Škole stranih jezika Akademije Oxford Obrenovac, svakog radnog dana između 08 i 21h, odnosno subotom između 09 i 14h.

Svaki zainteresovani polaznik se može direktno upisati na neki od kurseva u školi koja se nalazi na adresi Ljube Nenadovića br. 21.

Pored direktnog prijavljivanja, polaznici imaju mogućnost da to učine i putem email adrese obrenovac@akademijaoxford.com gde će poslati svoje osnovne informacije (ime i prezime, datum rođenja, broj telefona). Takođe, kandidati mogu izvršiti prijavljivanje i na brojeve telefona 011 872 111 9 ili 060 60 11 402.

Na osnovu aktuelne epidemiološke situacije, predviđeno je da se nastava iz nemačkog i engleskog jezika za odrasle i decu organizuje u prostorijama škole uz poštovanje svih važećih mera u cilju suzbijanja širenja korona virusa. Ukoliko dođe do bilo kakvih izmena i donošenja novih mera, Škola stranih jezika Akademije Oxford u Obrenovcu zadržava pravo izmena, o čemu će na vreme informisati svakog kandidata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE