Obrenovac, 07.05.2021

KOL-CENTAR PO─îEO SA RADOM


Izvor: Kurir.rs/RTS/Lokalne novine | Obrenovac, 15.01.2021.
Objavljen broj telefona na koji gra─Ĺani mogu da se prijave za vakcinu protiv kovida

Foto:Profimedia/Robin Utrecht/Shutterstock Editorial


Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanovi─ç rekao je da gra─Ĺani mogu da interesovanje za vakcinaciju iska┼żu i putem kol-centra.

Jovanovi─ç je naveo i da je od nedelje do danas više od 175.000 gra─Ĺana putem portala e-Uprave izrazilo interesovanje za vakcinaciju.

- Prijavljivanje preko portala e-Uprave je sigurno najkomforniji na─Źin, najbr┼żi, najefikasniji i najprecizniji, ali smo svesni da ipak postoji deo stanovništva koji voli da to uradi putem telefona. Tako smo zajedno sa "Telekomom Srbije" organizovali veliki kontakt centar koji je po─Źeo da radi. Gra─Ĺani pozivanjem broja 0800 222 334 mogu da pozovu kontakt centar i da iska┼żu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida-19 - rekao je Jovanovi─ç.

Objašnjava da gra─Ĺani tada ostavljaju osnovne li─Źne podatke - ime i prezime i jedinstveni mati─Źni broj gra─Ĺana.

- Pored tih podataka bitno je da se ostave kontakt podaci: adresa elektronske pošte, broj mobilnog i fiksnog telefona. Za sugra─Ĺane koji se budu prijavljivali preko kontakt centra adresa elektronske pošte ne─çe biti obavezna jer smo svesni da su to mo┼żda gra─Ĺani koji nisu dovoljno informati─Źki pismeni - objašnjava direktor kancelarije za e-Upravu .

Da li je mogu─çe odustati od vakcinacije

Jovanovi─ç napominje da vakcinacija nije obavezna i da gra─Ĺani nakon prijave ostavljaju telefon i mejl na koji dobijaju link preko koga mogu da obriše prijavu ili da je izmene.

Navodi da kad neko bude pozvan ne mora da do─Ĺe na vakcinaciju.

- Prijava je dobar alat da se celokupna Srbija logisti─Źki pripremi za masovnu vakcinaciju - ka┼że Jovanovi─ç.

Dodaje da gra─Ĺani tako─Ĺe ostavljaju podatke gde ┼żele da se vakcinišu i o tome da li boluju od neke hroni─Źne bolesti.

- Ostavljaju se i osnovni podaci vezani za mo┼żda hroni─Źne bolesti koje imaju i podatak koji je nama veoma bitan u celoj ovoj logisti─Źkoj operaciji, a to je da li su gra─Ĺani saglasni da prime bilo koju vakcinu koju je odobrila naša Agencija za lekove i medicinska sredstva ili ┼żele neku posebnu vakcinu - objašnjava Jovanovi─ç.

Dodaje da je od 175.000 gra─Ĺana skoro 50.000 reklo da ┼żeli da primi bilo koju vakcinu.

Direktor Kancelarije za e-Upravu je rekao da je napravljen kompletan logisti─Źki sistem i da, kad vakcine budu dopremljene, postoji podatak da su ušle u magacin i da se distribuiraju u skladu sa zainteresovanoš─çu gra─Ĺana, tako da vreme ─Źekanja bude minimalno.

Jovanovi─ç je izjavio i da je kol-centar za prijavljivanje za vakcinaciju, koji je po─Źeo danas da radi, otvoren od 8 ─Źasova ujutro do 20 ─Źasova uve─Źe. "Pozivam gra─Ĺane da nastave da se prijavljuju preko portala, jer sam ube─Ĺen da je to sigurniji na─Źin, ne─çe pogrešiti u saopštavanja podataka", rekao je Jovanovi─ç za TV Prva. Na pitanje kako ─çe gra─Ĺani znati kada ─çe biti vakcinisani, on je rekao da preko kontakt centra mogu da ostave adresu elektronske pošte, ali je objasnio da se javljaju i gradjani koji mo┼żda nisu dovoljno informati─Źki pismeni. "Zato obavezno treba da ostave broj mobilnog ili fiksnog telefona da bismo ih nazvali i saopštili kada im je termin za vakcinaciju", rekao je Jovanovi─ç. On je kazao da se do sada za vakcinaciju preko portala eUprave prijavilo 175. 000 gradjana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE