Obrenovac, 04.07.2022

KAO ODABRATI PRAVI AUTO ZA SEBE


Izvor: Kurir.rs/Biznis.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2022.
Ovo je detaljan pregled o prednostima i manama malih i velikih automobila

Foto:Ford


Pri kupovini automobila ─Źesto postoji dilema – da li uzeti manje ili ve─çe vozilo? Odgovor na ovo pitanje zavisi od više faktora, a jedan je i bud┼żet kojim raspola┼żemo za ovu namenu. Zatim tu idu i neki potpuno privatni razlozi, kao na primer to da li smo sami ili imamo porodicu, koliko smo vešti u vo┼żnji (nekome jednostavno ne ide sa ve─çim vozilima, pa naprave više štete nego koristi), u kakvom vozilu se mi ose─çamo bezbednije i opuštenije…

Ovom prilikom ─çemo ostaviti po strani velike automobile i baviti se onim manjim. Oni su, pre svega, zgodniji za vo┼żnju, iz više razloga.

Danas mo┼żda najbitnije – troše manje goriva. Tako─Ĺe, mo┼żete ih lakše parkirati, odnosno prona─çi parking mesto, jeftiniji su za odr┼żavanje posebno ako su polovni, a jeftinija je i registracija. Za po─Źetak sasvim dovoljno dobri razlozi, a ukoliko ste voza─Ź po─Źetnik sa manjim automobilom ─çete lakše prevazi─çi sve strahove i nesigurnosti kada se zateknete u saobra─çajnoj gu┼żvi.

Ukoliko o─Źekujete bilo koji vid komfora u malom automobilu, slobodno zaboravite na to, jer da ga ima ne bi ga nazivali malim. Kod nas se od takozvanih gradskih automobila najviše voze Renault Clio, potom Fiat 500L, Peugeot 207/208, zatim Opel Corsa, Volkswagen Polo, Citoren C3, ali tu je i baš mali Smart.

Mali automobili tako─Ĺe dobijaju na zna─Źaju zbog teku─çih troškova i odr┼żavanja, piše portal Autoexpress.co.uk.

Njihovi efikasni motori daju odli─Źnu ekonomi─Źnost goriva i emituju niske nivoe CO2, mali pneumatici zna─Źe jeftinije gume i ve─çina njih podle┼że najni┼żim cenama servisiranja kod glavnog dilera. Osiguranje bi tako─Ĺe trebalo da bude jeftinije.

U Velikoj Britaniji je ura─Ĺeno istra┼żivanje i najbolji mali automobili na rasprodaji su jeftini, prakti─Źni, laki za vo┼żnju po zakr─Źenim modernim ulicama i – kako moderni supermini i gradski automobili postaju sve sofisticiraniji, rafiniraniji i bezbedniji – oni sve više predstavljaju pravu alternativu velikim he─Źbekovima.

Automobili kao što su Renault Clio i Ford Fiesta prešli su dug put tokom više generacija i sada su isto toliko prakti─Źni, prostrani i udobni kao i he─Źbekovi porodi─Źne veli─Źine od pre nekoliko godina. Sli─Źno tome, gradski automobili kao što je Kia Picanto i mali krosoveri poput Citroen C3 Aircross dokazuju da postoji izuzetna širina mogu─çnosti u segmentu malih automobila.

Mali automobili nude odli─Źan balans prakti─Źnosti, ekonomi─Źnosti, udobnosti i pristojnog iskustva u vo┼żnji, pri ─Źemu svaki nudi druga─Źiji pristup sli─Źnom receptu, navodi Autoexpress. Bilo da se radi o sportskom iskustvu vo┼żnje, udobnoj vo┼żnji ili beskompromisnom fokusu na vrednost, postoji mali automobil koji odgovara svim ukusima i bud┼żetima.

Iz svega navedenog mo┼że se zaklju─Źiti da su mali automobili u blagoj prednosti od onih ve─çih i skupljih, jer i ako do─Ĺe do nekih problema lakše se rešavaju. Pritom se koli─Źina novca potrebna za odr┼żavanje razlikuje do nekoliko stotina evra, tako da je za naše uslove gradski automobil realnije rešenje.

Naravno, ko sebi mo┼że da priušti veliko, moderno, skupoceno vozilo ne treba da razmišlja puno, sve je stvar ukusa, ali i bud┼żeta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE