Obrenovac, 17.05.2021

KAKO IZGLEDA POMOĆ DRŽAVE?


Izvor: Espreso/SrbijaDanas/Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2021.
Ko dobija 120, ko 110, a ko 60 evra?

Foto:Profimedia.rs


U okolnostima u kojima živimo prethodnih godinu dana, mere, restrikcije, zatvaranja, dovelo je do udara na finansijski deo neše države što se u velikoj meri odražava na privredu, odsustvo priliva novca i dolazak stranih investicija, ali najviše na građane Srbije. U tim korona uslovima svaka pomoć države je dobrodošla.

Svaki građanin Srbije pozdravlja treći paket mera ekonomske pomoći Vlade Srbije, kojim se predviđa direktna novčana pomoć građanima i privredi.

Država će u trećem paketu pomoći privredi i građanima, koji je vredan oko 249 milijardi dinara (oko 2,5 milijarde evra). Pomoć je predviđena za sva punoletna lica, nezaposlene i penzionere.

Građani koji su na evidenciji Nacionale službe za zapošljavanje (nezaposleni), će dobiti pomoć od 120 evra (60 evra, plus 30 + 30 kao i svi punoletni građani). Nezaposleni će pomoć jednokratnom uplatom od 60 evra dobiti već u junu mesecu.

Država sada želi i onima koji nemaju posao da pruži neku vrstu podrške i optimizma, da im da priliku da pokriju neke osnovne troškove.

Pomoć za 1,7 miliona penzionera u Srbiji će biti 110 evra (po 30 u maju i u novembru, plus još 50 evra u septembru)

Prijava za jednokratnu pomoć svim punoletnim građanima počinje 28. aprila, dok nezaposlenima prijava počinje za nedelju dana do dve nedelje od današnjeg datuma.

Ko napuni 18 godina između maja i novembra - ne može da se prijavi za državnu pomoć. Penzioneri ne treba da se prijavljuju, već će im novac biti automatski uplaćen na račun.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE