Obrenovac, 07.05.2021

BEZ KOVID PASOÅ A I PCR TESTA


Izvor: Tanjug/M.S./Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2021.
Gde možete avionom i pod kojim uslovima?

Foto:Shutterstock


Iz Beograda u ovom trenutku teško se može otići avionom ako niste nosilac stranog pasoša i nemate pi-si-ar test star najmanje 72 sata. Negde, bez obzira na to, zdravstvene vlasti mogu da propišu i kućni karantin do 15 dana.

Na spisku koji je dostavljen dilerima karata, nema zemalja centalne Evrope, nema Nemačke, Španije, Austrije, zemalja severa Evrope, pa pre kupovine karte obavezno kontaktirajte sa ambasadom zemlje u koju putujete da ne bi došlo do nepredviđenih problema. Cene karata su iste.

Kako sada stvari stoje, bez testa i provera sa aerodroma "Nikola Tesla" može se putovati u Bugarsku, Severenu Makedoniju, Crnu Goru, Albaniju, Belorusuju, Oman, Pakistan, Meksiko, Jamajku, Kostariku, Tanzaniju, Sudan, Kolumbiju i Centralnoafričku Republiku.

Sa testom ne starijim od 72 sata može se na Kipar, u Rusiju, Tursku, Sloveniju, Hrvatsku, na Maldive, u Tunis, Ujedinjenje Arapske Emirate, Brazil, Iran, Egipat.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, ukoliko ulazite iz treće države obavezan je pi-si-ar test, a tranzit kroz Hrvatsku za Sloveniju je takođe bez testa.

U Veliku Britaniju možete samo uz izolaciju od 14 dana, a još je neizvesna i situacija oko odlaska za Ameriku gde se, za sada, zna jedino da tranzit ne sme da bude preko neke od članica Evoropske unije.

Većinu letova sa beogradskog aerodroma obavlja nacionalni avioprevoznik "Er Srbija" i ovih dana najavio je i letove prema Švajcarskoj pod kojim uslovima još se ne zna.

- EU razmatra ovih dana kovid pasoš, taj pasoš neće onemogućiti putnike koji ga nemaju i uvesti dodatne restrikicije, već olakšice za putnike koji poseduju takav pasoš - kaže Vranješević.

Ako ovih dana želite da putujete najbolje je da kontaktirate sa konzulatom ili amabasadom države u koju idete.

Putovanja se po novoj direktivi iz Brisela svode na najosnovnija i najnužnija.

Turistička putovanja unutar EU su suspendovana, a i većina skijališta u Alpima je zatvorena do 14. februara kada će se ponovo razmatrati epidimiološka situacija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE