Obrenovac, 02.07.2022

KROZ STUBLINE 15 KILOMETARA NA SAT


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2022.
U centralnom delu mesne zajednice Stubline novo saobra─çajno ure─Ĺenje

Foto:lokalnenovine.rs


U mesnoj zajednici Stubline, na delu Valjevskog puta, bi─çe postavljena nova saobra─çajna signalizacija. Naime, na ovoj putnoj deonici bi─çe izgra─Ĺene nove platforme, postavljeni novi le┼że─çi policajci, ozna─Źeni peša─Źki prelazi i postavljen semafor koji ─çe obaveštavati voza─Źe o prilago─Ĺavanju brzine kretanja vozila.

Predsednik Komisije za bezbednost u saobra─çaju opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç poru─Źio je da ─çe novo ure─Ĺenje saobra─çajnice garantovati ve─çu bezbednost svih u─Źesnika u saobra─çaju.

– Valjevski put jedna je od optere─çenijih saobra─çajnica na podru─Źju naše opštine. U Stublinama pored ovog puta nalaze se osnovna škola, vrti─ç i ambulanta, te iz tog razloga velika frekvencija saobra─çaja na ovoj putnoj deonici dovodi do problema. Bi─çe ura─Ĺene platforme koje ─çe dodatno usporiti saobra─çaj, kao i le┼że─çi policajci. Na ovaj na─Źin, obezbedi─çemo siguran saobra─çaj – rekao je Stanojevi─ç.

Projekat ure─Ĺenja saobra─çajnice, Gradska opština Obrenovac realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za saobra─çaj.

– Na inicijativu predsednika Gradske opštine Obrenovac Miroslava ─îu─Źkovi─ça dolazili smo više puta u ovaj deo Obrenovca, pokušavaju─çi da prona─Ĺemo najbolje rešenje. Naime, došli smo do zaklju─Źka da bi za ovu putnu deonicu najbolje rešenje bilo postavljanje peša─Źkih prelaza koji bi bili zašti─çeni platformama i le┼że─çim policajcima. Na taj na─Źin uticali bismo na smanjenje brzine kretanja vozila – rekao je gradski sekretar za saobra─çaj Dušan Rafailovi─ç.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubline Petar Petrovi─ç neveo je, da su Gradskoj opštini Obrenovac dostavljene inicijative gra─Ĺana i Saveta mesne zajednice Stubline za dodatnim ure─Ĺenjem glavne saobra─çanice u ovom delu opštine Obrenovac, kako bi se unapredila bezbednost svih u─Źeniska u saobra─çaju.

– Ono što ┼żelimo jeste pre svega, da voza─Źi smanje brzinu kretanja. Ovde su se vozila kretala velikom brzinom, kako automobili i motori, tako i kamioni – poru─Źio je Petrovi─ç.

Vozila na ovoj putnoj deonici ne─çe mo─çi da se kre─çu brzinom ve─çom od 15 kilometara na sat.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE