Obrenovac, 23.09.2023

MUP APELUJE NA VOZAČE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 03.05.2023.
Motoristi, nosite kacige! Ima kazni koje se opraštaju, EVO ŠTA POLICIJA KAŽE!

Foto:Shutterstock


S prolećem na ulicama sve je više vozača motora, te MUP apeluje na njih da poštuju saobraćajne propise, posebno one koji se odnose na ograničenje brzine.

Ozren Kragić iz Uprave saobraćajne policije upozorava da je najčešÄ‡i uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali motociklisti gubitak kontrole nad motorom usled neprilagođene brzine. Kragić je vozačima motocikala poručio i da obavezno koriste zaštitne kacige, kao i druge delove zaštitne opreme.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević naveo je za portal Polovni automobili da saobraćajni policajac može da oprosti neki određeni prekršaj.

- Ukoliko predlog zakona bude usvojen, ovlašÄ‡eno službeno lice u neposrednoj kontroli saobraćaja pod određenim uslovima moći će da izda upozorenje učesniku u saobraćajuodnosno da odustane od procesuiranja određenih prekršaja - rekao je Lakićević i dodao da će se to primenjivati samo za lakše prekršaje za koje je propisana novčana kazna od 3.000 i 5.000 dinara, a uslov je i da niste kažnjavani u prethodne dve godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE