Obrenovac, 05.06.2023

Nova kombinovana mašina stigla u JKP 'Vodovod i kanalizacija'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.07.2019.
Moderna mašina, koja u potpunosti ispunjava evropske standarde, poseduje niz specifičnosti

Foto:lokalnenovine.rs
U Javno komunalno preduzeće ”Vodovod i kanalizacija” danas je pristigla nova usisno-potisna kombinovana mašina za odgušenje i crpljenje septičkih jama i kanalizacionih sistema. U pitanju je specifična mašina, redukovane visine i težine, a po zahtevu preduzeća, omogućava pristup problematičnim lokacijama u uskim ulicama kao i na gradskom trgu.

Boris Ilić, direktor kompanije ”Beotehnolodži”, rekao je da mašina poseduje još nekoliko drugih specifičnosti.

"Druga specifičnost je da je kompletna nadogradnja mašine napravljena u inoksu, nerđajućem materijalu, sama fekalna voda je agresivna, a ovo vozilo neće nikada zarđati. Kombinovano je vozilo što znači da ima usisno potisno dejstvo, može da usisava fekalnu vodu i može pod visokim pritiskom da čisti kanalizacione cevi. Ima daljinske komande i može da radi na temperaturi do -15 stepeni. Mašina ima 12 tona, a nosivost je 3 kubika prljave vode kao i 2 kubika čiste vode", objasnio je Ilić.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Predrag Jovanović kazao je ova moderna mašina u potpunosti ispunjava evropske standarde.

"Svedoci smo klimatskih promena, imali smo primere pre nekoliko meseci, recimo, kako je u Berlinu za sat vremena palo više od 100 litara kiše po kvadratu. Isto se desilo i u Beogradu, a videli smo slike i iz Vašingtona gde je metar vode na ulicama. U tom momentu na scenu stupa upravo ovakva mašina. Ovakav uređaj je tu da pomogne da kanalizacija može da primi tu količinu vode iako to nije projektovano", rekao je Jovanović.

On je dodao da je pre nekoliko dana u JKP-u potpisan ugovor za novi i do sada najveći smećar kamion.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, u razgovoru sa mašinstima i stručnim kadrom preduzeća, naglasio je da se kroz ulaganje u razvoj infrastrukture ogleda napredak opštine.

"Sa ponosom možemo da istaknemo da su naš vodovod i kanalizacija kao i JKP snažna preduzeća. Zahvaljujući novim mašinama i razvoju infrastrukture imamo naš sistem koji je moćan i nezavistan, pogotovo sa novim smećarom koji će dobiti JKP, uspećemo da proširimo obuhvat iznošenja smeća na sva sela. Tu se i ogleda napredak opštine, od poreza na zarade i imovinu mi smo u prilici da nabavljamo novu opremu u korist naših građana", istakao je Čučković i poželeo radnicima da što manje koriste mašinu u intervencijama već u redovnom održavanju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE