Obrenovac, 18.05.2022

Novi mobilijar za učenike u Draževcu i Konaticama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.10.2019.
'Omladinski fond' podržao je opremanje školskog dvorišta u matičnoj školi u Draževcu i postavljanje mobilijara u dvorištu isturenog odeljenja škole u Konaticama

Foto:lokalnenovine.rs
”Omladinski fond” je program za dodelu novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi ljudi. Trenutno se realizuje 12 projekata širom opštine Obrenovac koji su podržani na ovogodišnjem konkursu.

Miloš Stanojević, član Veća Gradske opštine Obrenovac, obišao je juče Osnovnu školu ”Draževac” gde su podržana dva projekta. Reč je o opremanju školskog dvorišta u matičnoj školi u Draževcu za koje je opredeljeno 60.000 dinara, dok je za postavljanje mobilijara u dvorištu isturenog odeljenja škole u Konaticama izdvojeno 100.000 dinara.

Učiteljica Aleksandra Jovanić kaže da su zahvaljujući sredstvima iz ”Omladinskog fonda” u dvorištu škole u Konaticama postavljene klackalice, ljuljaške i penjalica. Ona ističe da su deca prezadovoljna, jer samo napolju mogu da pohađaju nastavu fizičke kulture.

Sa druge strane, učenici matične škole u Draževcu su izrazili želju za postavljanjem klupa kako bi se oplemenio prostor u školskom dvorištu.

Stanojević navodi da su pored ovih projekata podržane različite ideje mladih koje će se realizovati i u Maloj Moštanici, Velikom Polju, Skeli, Stublinama, Orašcu i gradskom delu opštine Obrenovac, u ukupnom iznosu od 1.160.000,00 dinara.

"Ovi mobilijari će služiti đacima kako za vreme nastave tako i u slobodno vreme koje budu želeli da provedu u školskom dvorištu. Veoma je važno stvarati iste uslove za rad dece u gradu i na selu", rekao je Stanojević.

Program "Omladinski fond" realizuju Kancelarija za mlade gradske opštine Obrenovac u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Fondacijom Mozaik i Fondacijom za mlade Obrenovca. Kako se već sedam godina realizuje u Obrenovcu, "Omladinski fond" predstavlja primer dobre prakse aktivnog učešća mladih u donošenju odluka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE