Obrenovac, 06.05.2021

MLADI SA INVALIDITETOM DOBIJAJU ŠANSU


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 24.02.2021.
Imaće svoju platformu za zapošljavanje

Foto:aktuelno.me


Platforma je uspostavljena u saradnji sa nekoliko kompanija koje posluju na teritoriji Srbije, sa idejom da se tokom ove godine njoj priklju─Źi veliki broj društveno odgovornih kompanija, saopštio je danas Forum mladih sa invaliditetom (FMI) .

Iz te ogranizacije preciziraju da je platforma zamišljena kao neformalna mre┼ża poslodavaca kroz koju ─çe im se pru┼żiti podrška u sprovo─Ĺenju aktivnog zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Tako─Ĺe, kroz platformu se poslodavcima pru┼żaju saveti, informacije, obaveštenja, konsultacije i treninzi.

U saopštenju isti─Źu da je glavna usluga koja se pru┼ża ─Źlanicama Platforme pristup veb portalu za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Navedeno je da kompanije koje su ─Źlanice Platforme imaju mogu─çnost da koriste usluge koje pru┼ża Forum mladih sa invaliditetom, a koje se odnose na pretragu Portala, odnosno, baze kandidata za zapošljavanje, podršku u razumnom prilago─Ĺavanju radnog mesta, obukama za zaposlene i konsultativne usluge.

Platforma je osnovana sa ciljem da na jednom mestu okupi mala, srednja i velika preduze─ça koja su zapošljavanje osoba sa invaliditetom integrisala u svoju poslovnu politiku.

Na taj na─Źin, kako je navedeno, ove kompanije predstavljaju lidere nove poslovne kulture, jer svojim opredeljenjem uti─Źu na unapre─Ĺenje polo┼żaja osoba sa invaliditetom, ali i na uspostavljanje novih društvenih vrednosti u Srbiji.

Uspostavljanje Platforme odvija se u saradnji sa doma─çim i inostranim kompanijama koje posluju na teritoriji Srbije, a sprovodi se u okviru projekta “Znanjem do posla”, uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i implementatora NIRAS-IP i SIPRU.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE