Obrenovac, 17.05.2021

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: VAKCINACIJA ĆE BITI DOBROVOLJNA


Izvor: N1 | Obrenovac, 14.12.2020.
Vakcinacija protiv kovida 19 biće dobrovoljna, rekla je Kisić Tepavčević za list Politika.

Foto: Tanjug
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv virusa korona.

"Reč je o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje izazivaju uznemirenje javnosti, a posebno roditelja, budući da sadrže apsolutno netačne informacije. Vakcinacija protiv kovida 19 biće dobrovoljna", rekla je Kisić Tepavčević za list Politika.

Kisić Tepavčević koja je i članica Kriznog štab za borbu protiv korone, rekla je da će nacrt zakona o socijalnoj karti u narednih 15 dana biti dostavljen Vladi Srbije na razmatranje i utvrdjivanje predloga.

Kako je rekla, njegovim uspostavljanjem biće objedinjeni podaci o socijalno-ekonomskom statusu postojećih i potencijalnih korisnika.

"Socijalne karte će omogućiti da gradjani koji su u naježem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, i na taj način blagovremeno i efektivno ostvariti pravo na potrebnu podršku", istakla je Kisić Tepavčević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE