Obrenovac, 23.09.2023

MONTAŽNE KUĆE NIKAD JEFTINIJE


Izvor: Espreso/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 27.03.2023.
Oglasi puni dobrih ponuda, vikendice za samo 10.000 evra!

Foto:YOUTUBE PRINTSCREEN/ PJ SKI


Kuće od drveta postaju sve popularnije kod nas. Brza i jeftina gradnja, ali i izgled kao iz bajke, glavni su razlozi zbog čega se mnogi odlučuju da izgrade vikendicu od ovog materijala. Oglasi na društvenim mrežama su puni već završenih ali mogu se praviti i po zamisli kupca. Cena kvadrata kreće se od 400 evra, a cela kuća, za useljenje može biti spremna za 3 dana i to po ceni od 10.000 evra.

Zanimljivo je što se ovakve kuće mogu projektovati bilo gde, a firme koje posluju u Srbiji rade i isporuku u drugu zemlju. Jedan takav oglas privukao je pažnju na društvenim mrežama, gde u cenu od 400 evra po kvadratu, kako tvrde ulaze sve vrste izolacije, podne, zidne, krovne. Uračunata je i kompletno zastakljena stolarija, krov, oluci, sprovedena struja, kao i stepenište po želji kupca, ali i carina, prevoz i montaža.

- Cena ovih kuća je 400 evra po kvadratu. Imamo neke koje su gotove i reklamiramo ih na našoj stranici, ali isto tako možemo da ih pravimo po želji kupca. Iako poslujemo u Srbiji, moguće je transportovati i montirati i u drugim zemljama. Za neke koje prodajemo u cenu je uračunata i carina, prevoz i montaža - kažu nam iz jedne firme koja se bavi izradom montažnih kuća od drveta.

Iz druge pak, kvadrat prodaju po 700 evra. Kako tvde, u pitanju je najkvalitetniji materijal i puno drvo, te ovakve kuće mogu trajati godinama.

- Kvadrat je 700 evra, a cenu formira kvalitet materijala. Mi koristimo najkvalitetnije drvo, 23 cm i u to je sve uključeno, dakle i prevoz i montaža i izolacija. Može da bude i mnogo jeftinije ukoliko imate sopstveni prevoz i nekog svog da vam montira - kažu nam iz druge firme.

Činjenica je da su ovakve vikendice vrlo česte u planinskim predelima, međutim, kako su nam objasnili iz firme koja ih prodaje, ljudi ih postavljaju i pored reka, ali i na bilo kojim mestima gde imaju plac. Takođe, neki ih grade i u dvorištu pored kuće, kao pomoćnu zgradu ili letnjikovac.

Iako im je cena dosta niža u odnosu na gradnju od uobičajenog materijala za gradnju, kvadrati su za dve godine i u ovoj industriji poskupeli i to dvostruko. Podaci pokazuju da je kvadrat kuće od drveta prošle godine bio za 50 evra jeftiniji, dok je pre dve godine kretao se oko 200 evra.

To je zapravo i jedino što ljuti potencijalne kupce, koji u komentarima ne kriju ljutnju zbog tolikog poskupljenja za kratko vreme. Ipak, ne treba smetnuti sa uma da se velika poskupljnja obeležila tržište nekretnina u proteklom periodu, ali i sve druge segmente.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE