Obrenovac, 04.07.2022

POČINJE PROBA MALE MATURE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.03.2022.
Probni završni ispit za ucenike osmog razreda pocinje danas testom iz matematike i završava se sutra testom iz srpskog jezika i kombinovanim testom.

Foto:Promo
Probni završni ispit za učenike osmog razreda počinje danas testom iz matematike i završava se sutra testom iz srpskog jezika i kombinovanim testom.

Test iz matematike počinje danas u 13 časova, a polagaće ga oko 64.200 đaka.

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić ranije je rekao za Tanjug da je svrha probe male mature verna simulacija pravog završnog ispita, kako bi se nova generacija maturanata upoznala sa procedurama.

„Šta je neophodno od pribora, kad dolaze u školu, kako se ponašaju na samom završnom ispitu, kakve su aktivnosti, popunjavanje formulara, obrazaca...”, naveo je Pašić i istakao da je veoma značajno da mali maturanti naprave svoj presek znanja.

Pašić podseća da se probni završni ispit ne ocenjuje i da se ne vrši rangiranje učenika na osnovu rezultata.

Ove godine u učionici može biti maksimalno 15 učenika i jedan dežurni nastavnik i potrebno je da se poštuje razmak od dva metra između maturanata.

Prema uredbi Vlade Srbije, usled bolje epidemijske situacije nošenje maski neće biti obavezno.

Probni završni ispit nastavlja se sutra testom iz maternjeg jezika u 9 sati, kada se završava kombinovanim testom u 11.30 časova.

Zbog produženja školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola za tri dana, biće pomereno i polaganje završnog ispita, koji će osmaci polagati 27, 28. i 29. juna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE