Obrenovac, 04.07.2022

MINISTAR GRA─ÉEVINARSTVA, SAOBRA─ćAJA I INFRASTRUKTURE TOMISLAV MOMIROVI─ć POSETIO FILIMONOVI─ćE U GRABOVCU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.02.2022.
Momirović je istakao zadovoljstvo, što se u Obrenovcu radi na izgradnji komunalne i putne infrastrukture, te se uvode ekološki standardi, aktuelni u gradovima zapadne Evrope.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Predstavnici opštine Obrenovac sa ministrom gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Tomislavom Momirovi─çem obišli su mesnu zajednicu Grabovac, gde je u poslednjih godinu dana asfaltirano više od 10 kilometara puteva. Asfalt je stigao do Filimonovi─ça, a ovom prilikom ministar Momirovi─ç obišao je poljoprivredno gazdinstvo porodice Filimonovi─ç.

Momirovi─ç je istakao zadovoljstvo, što se u Obrenovcu radi na izgradnji komunalne i putne infrastrukture, te se uvode ekološki standardi, aktuelni u gradovima zapadne Evrope.

– Veliko je zadovoljstvo biti u Grabovcu, mestu u kojem smo sagradili puteve koji vode ka Šapcu, Valjevu, Beogradu, ukupno 17 kilometara dr┼żavnih puteva , ali i 17 kilometara puteva koji su nekategorisani. U Obrenovcu gradimo 100 kilometara kanalizacione infrastrukture i 2 postrojenja za pre─Źiš─çavanje otpadnih voda, što mislim da je najve─çi republi─Źki projekat u Obrenovcu u poslednjih 10 godina – naveo je Momirovi─ç.Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç podsetio je, da je za ovu godinu planirana rekonstrukcija starih i izgradnja novih puteva u du┼żini od 100 kilometara, što ─çe kako ka┼że, opštinu Obrenovac u─Źiniti ugodnim mestom za ┼żivot.

– Naši poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi koji su imali potrebu za novim saobra─çajnicama kako bi lakše izvršili distribuciju svojih proizvoda, sada ─çe to i dobiti. Iz Grabovca, gra─Ĺevinske mašine bi─çe premeštene u Veliko Polje, gde ─çe tako─Ĺe biti asfaltiran veliki broj puteva – rekao je ─îu─Źkovi─ç.Predsednik Saveta mesne zajednice Grabovac Aleksandar Ljubojevi─ç naglasio je, da je ovo istorijski momenat za mesnu zajednicu Grabovac, budu─çi da se u proteklom periodu dosta uradilo kada je re─Ź o ure─Ĺenju ove mesne zajednice.

– Veoma sam sre─çan što sam deo ovog tima, jer smo uspeli da uradimo preko 10 kilometara asfalta, preko 7 kilometara struganog asfalta, tako─Ĺe radimo na ure─Ĺenju lova─Źkog doma, ali i igrališta za naš fudbalski klub – rekao je Ljubojevi─ç.

Kako isti─Źu Filimonovi─çi, koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, sto─Źarstvom, izgra─Ĺen put olakša─çe svakodnevno funkcionisanje, ali i samo poslovanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE