Obrenovac, 17.05.2022

15. Međunarodna izložba pasa svih rasa


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.09.2019.
Obrenovac je u nedelju okupio do sada najveći broj izlagača iz zemlje i sveta

Foto:lokalnenovine.rs
U parku kod Gerontološkog centra u nedelju je održana 15. Međunarodna izložba pasa svih rasa. Stručan sudijski tim ocenjivao je čak 300 pasa, što je do sada najveći broj, a o samom kvalitetu manifestacije govori i činjenica da je u naš grad stigao i 71 pas iz inostranstva.

Vođa izložbe Mihajlo Stevanović rekao je da se impozantan broj učesnika može smatrati velikim uspehom, pogotovo kada se uzme u obzir to da je Obrenovac ugostio i izlagače iz Rusije, Češke, Francuske, Nemačke, Rumunije.

"Možemo reći da Obrenovac poslednjih godina postaje baš jedna međunarodna destinacija po pitanju kinologije", kazao je Stevanović.

"Ovo je uspeh saradnje i Kinološkog saveza, ministarstva i opštine Obrenovac, koja je svake godine pokrovitelj izložbe. Samo zajedničkim radom se dolazi do ovako uspešnih rezultata, uspešnih manifestacija, tako da se nadam da ćemo i u narednom periodu još bolje sarađivati i praviti ovakve rezultate", rekao je Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poloprivrede.

Obrenovačka izložba pasa svih rasa po svim parametrima staje 'rame uz rame' sa najboljim međunarodnim izložbama, posebno nakon ovogodišnje uspešne brojke.

"To jeste veliki broj, pogotovo što smo mi pri kraju sezone. Ostale su, ja mislim, svega tri međunarodne izložbe u Srbiji i onda počinjemo iz početka, 8. marta u Beogradu", kazao je dr Mahmud Al Dagistani, delegat Kinološkog saveza Srbije.

U okviru izložbe održan je Memorijal "Dragorad Dragojević" za rotvajlere, u znak sećanja na tragično nastradalog radnika RTS-a, koji je poginuo u NATO bombardovanju, a koji je bio veliki ljubitelj ove rase.

Petnaestu Međunarodu izložbu pasa svih rasa i ove godine organzovalo je Kinološko društvo Obrenovac, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Obrenovac. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE