Obrenovac, 25.05.2022

VELIKA POMOĆ ZA MALU MATURU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.06.2019.
Gradska opština Obrenovac ove godine finasira pripremnu nastavu za male maturante

Foto:@Cuckovicm
U okviru projekta ”Velika pomoć za malu maturu” svi obrenovački maturanti će u periodu od 3. do 14. juna imati dodatnih 10 časova iz srpskog jezika i 10 iz matematike. Pripremnu nastavu za završni ispit za sve zainteresovane maturante u potpunosti finansira Gradska opština Obrenovac.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević objasnio je da su sredstva opredeljena u budžetu opštine kao i to da nastavu vode nastavnici iz matičnih škola.

"Odlučili smo se za ovaj korak kao pomoć deci kako bi što lakše uradili završni ispit, ali i kao podršku roditeljima koji izdvajaju značajna sredstva za privatne časove. Ovo smo organizovali uz pomoć aktiva direktora osnovnih škola, tako da sve škole učestvuju, i ukupno imamo po 23 grupe maturanata iz jednog i drugog predmeta", rekao je Stanojević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković  danas je obišao nastavu u OŠ ”Jefimija” i poželeo đacima puno uspeha na završnom ispitu.

"Ovaj projekat koji je opština podržala služi za to da se vi psihički pripremite za taj dan, da budete rasterećeni, da baš kada zatreba to znanje iz vas eksplodira. Uveren sam da ćete položiti i upisati željenu školu. Trudite se da ovih dana provedete što više u šetnji, da što manje brinete o tome da li ćete sve uraditi", rekao je Čučković u razgovoru sa maturantima.

Nastavnica matematike Katarina Kisić napomenula je da će dodatnih 20 časova učenicima biti vrlo značajni i da će svakako doprineti boljim rezultatima.

"Mi smo pripremnu nastavu držali i tokom godine, ali kada se završi školska godina njima ostaje više vremena, a i prijemni je blizu pa je i motivacija jača. Časove držimo kao da i dalje idemo u školu po ustaljenom rasporedu i svi se nadamo nadamo zajedničkom uspehu", kazala je Katarina Kisić.

Završne ispite iz srpskog jezika i matematike mali maturanti će polagati 17. i 18. juna, dok 19. juna polažu kombinovani test. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 27. juna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE