Obrenovac, 20.06.2021

REKONSTRUKCIJA PUTA U MZ MISLO─ÉIN


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2021.
U toku su gra─Ĺevinski radovi na rekonstrukciji putne deonice u naselju Jezerski vis u mesnoj zajednici Mislo─Ĺin...

Foto:lokalnenovine.rs


Ova putna deonica nakon završne faze radova, koja podrazumeva asfaltiranje, posta─çe prohodna za saobra─çaj i kao takva alternativni pravac za motorna vozila, u slu─Źaju ve─çih saobra─çajnih gu┼żvi na glavnim saobra─çajnicama. Danas je radove na izgradnji puta u Mislo─Ĺinu, obišao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç sa saradnicima.

Predsednik Saveta mesne zajednice Mislo─Ĺin, Saša Mari─Źi─ç objasnio je dinamiku izvo─Ĺenja radova na putnoj deonici u naselju Jezerski vis.

– Rekonstrukcijom ovog puta predvi─Ĺeno je da se uradi proširenje puta i presvla─Źenje, a završna faza radova jeste upravo asfaltiranje. Ovaj put je od izuzetne va┼żnosti, budu─çi da povezuje sa leve strane Bari─Ź, a sa desne strane Jasenak – istakao je Mari─Źi─ç.

Nakon rekonstrukcije ove putne deonice, lakše ─çe se dolaziti do manastira Svetog Hristifora, po ─Źemu je tako─Ĺe zna─Źajna ova saobra─çjnica.

– Svako ko dolazi iz pravca Bari─Źa ili Jasenka, ovim putem mo┼że do─çi do manastira, gde je predvi─Ĺeno da se ovaj put u narednom periodu spoji sa još jednom putnom deonicom – rekao je Mari─Źi─ç i dodao da su ovi radovi pokazatelj da se jednako ula┼że u sve delove mesne zajednice Mislo─Ĺin.

Vlada Republike Srbije pokrenula je projekat izgradnje nedostaju─çe komunalne infrastrukture, konkretno kanalizacione mre┼że, a projekat nosi naziv ”─îista Srbija”.

Prema re─Źima direktora Javnog komunalnog preduze─ça ”Vodovod i kanalizacija” Branka Mati─ça, u narednom periodu prema ovom projektu, planirana je izgradnja nedostaju─çe infrastrukture širom mesne zajednice Mislo─Ĺin.

– Gradska opština Obrenovac u ovom trenututku participira─çe u projektu, ulaganjem 35 do 40 miliona dinara. Jedan od prioriteta kada je izgradnja kanalizacione mre┼że u pitanju, jeste mesna zajednica Mislo─Ĺin, gde ─çe se radovi obavljati pre svih u naselju Kovan─Źini, a potom na putu ka Stepojevcu – naveo je Mati─ç.

Pored mesne zajednice Mislo─Ĺin, u okviru pomenutog projekta, radi─çe se na izgradnji kanalizacione mre┼że u naseljenim mestima mesnih zajednica Bari─Ź, Zve─Źka, Brgulice, kao i naseljenim delovima mesnih zajednica Mladost i Krtinska.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE