Obrenovac, 01.07.2022

MLADI VOZA─îI IZ OBRENOVCA NA OBUCI NACIONALNE VOZA─îKE AKADEMIJE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2022.
Zamenik predsednika Gradske op┼ítine Obrenovac Milo┼í Stanojevi─ç poru─Źio je, da ─çe trening bezbedne vo┼żnje zna─Źiti mladim voza─Źima sa probnim voza─Źkim dozvolama, koji imaju strah da se uklju─Źe u saobra─çaj.

Foto:GO Obrenovac


´╗┐

Mladi voza─Źi iz Obrenovca, koji su nedavno dobili probne voza─Źke dozvole prisustvovali su obuci u Nacionalnoj voza─Źkoj akademiji u Subotištu. Obuku je organizovala republi─Źka Agencija za bezbednost saobra─çaja u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac. Cilj ove obuke je pre svega unapre─Ĺenje bezbednosti u saobra─çaju. Ovom prilikom, 48 mladih voza─Źa iz Obrenovca dobilo je šansu da pro─Ĺe kroz posebnu obuku i na taj na─Źin unapredi prakti─Źna znanja i veštine. Program treninga posebno je namenjen najmla─Ĺim voza─Źima. Kroz spoj predavanja i ve┼żbi, pri realnim brzinama, polaznici se upoznaju sa naj─Źeš─çim uzrocima saobra─çajnih nezgoda i karakteristi─Źnim kriti─Źnim situacijama.

Program ”┼Żivot za mlade voza─Źe”  postoji još od 2013. godine i namenjen je mladim voza─Źima koji nemaju iskustva u saobra─çaju, kako bi upoznali kriti─Źne situacije u kontrolisanim uslovima, i na kraju kako bi znali da pru┼że adekvatan odgovor u sli─Źnim ili istim situacijama u javnom saobra─çaju.

– Ovom prilikom mladi voza─Źi seti─çe se svega što su nau─Źili u auto školi, kao i sve ono što svakodnevno primenjuju u javnom saobra─çaju. Oni ne smeju upravljati vozilom u periodu od 23.00 do 6.00 sati, tako─Ĺe, ne smeju tokom vo┼żnje koristiti mobilne telefone, ni uz ure─Ĺaje koji omogu─çuju upotrebu telefona bez koriš─çenja ruku. Ne smeju biti pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. Tako─Ĺe zakonskom odredbom ure─Ĺeno je da probni voza─Ź u vozilu ne sme prevoziti više od tri lica, kao i da mora imati oznaku P, kako bi voza─Źi u saobra─çaju znali da iza ili ispred njih za vozilom upravlja voza─Ź sa probnom dozvolom - rekao jena─Źelnik saobra─çajne policije Obrenovac Miloš Nikoli─ç.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç poru─Źio je, da ─çe trening bezbedne vo┼żnje zna─Źiti mladim voza─Źima sa probnim voza─Źkim dozvolama, koji imaju strah da se uklju─Źe u saobra─çaj.

– Ovo je prakti─Źan trening, sa vrlo korisnim ve┼żbama, kao i simulacijama realnih situacija iz ┼żivota. Ono što ─çe mladi voza─Źi danas ovde videti, jesu odli─Źni uslovi, staza, kao i odli─Źni treneri koji svakodnevno rade, koji su vrlo dobro uve┼żbani i poznaju psihološke karakteristike mladih voza─Źa, koje se pre svega odnose na previše ili premalo samopouzdanja – poru─Źio je Stanojevi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE