Obrenovac, 06.07.2022

NOTARI BESPLATNO OVERAVAJU DOKUMENTA ZA UPIS U SREDNJE ŠKOLE I FAKULTETE


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 23.06.2022.
Overa tih dokumenata se ne zakazuje

Foto:Dragana Udovi─Źi─ç/Ilustracija


Gra─Ĺani imaju pravo na besplatnu overu dokumenata potrebnih za upis u srednje škole i fakultete, podsetili su Javni bele┼żnici Srbije i pozvali gra─Ĺane da te poslove obave blagovremeno, kako se ne bi stvarale velike gu┼żve u poslednjim danima upisa.

Overu fotokopija svedo─Źanstava i diploma neophodnih za upis u srednje škole, kao i za prvi upis na fakultet, javni bele┼żnici obavljaju besplatno u svih 226 kancelarija širom Srbije, tokom radnog vremena.

Kako je navedeno, javni bele┼żnici su ove godine u februaru, reaguju─çi na potrebe mnogih lokalnih sredina, izmenili Pravilnik o radu kancelarija, te je sada javnobele┼żni─Źkim kancelarijama omogu─çeno da rade ili od 9 do 17 ─Źasova svakog radnog dana ili od 7.30 do 15.30.

"Poslovi overe dokumenata potrebnih za upis se ne zakazuju, a radno vreme svake kancelarije istaknuto je na ulazu u kancelariju, kao i na veb sajtu www.beleznik.org", navedeno je u saopštenju.

Javni bele┼żnici, ina─Źe, ne napla─çuju ni overu dokumenata za potrebe konkursa za prijem u ustanove u─Źeni─Źkog i studentskog standarda, kao i za potrebe konkursa za koriš─çenje u─Źeni─Źkih i studentskih stipendija i kredita.

Pored overe ovih dokumenata, kod javnih bele┼żnika besplatno se obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i za upis u osnovnu školu.

Overu potpisa i prepisa ili fotokopija u Srbiji od marta 2017. godine rade isklju─Źivo javni bele┼żnici, osim u mestima gde javnih bele┼żnika još nema.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE