Obrenovac, 06.05.2021

GRADSKA VODA ZA OKO 500 NOVIH POTROŠAČA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2021.
U toku su radovi na izgradnji mreže za vodosnabdevanje na teritoriji mesne zajednice Veliko Polje

Foto:lokalnenovine.rs


U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže na teritoriji mesne zajednice Veliko Polje. Nakon realizacije projekta izgradnje mreže za vodosnabdevanje na teritorijama mesnih zajednica Stubline i Veliko Polje, prema rečima nadležnih, očekje se oko 500 novih priključaka na gradskoj vodovodnoj mreži. Danas su radove obišli predstavnici opštine Obrenovac i direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić.
Pre nekoliko meseci započeti su građevinski radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže u naseljenim mestima mesnih zajednica Veliko Polje i Stubline.

– U okviru ovog projekta planirana je izgradnja oko 12 kilometara nove vodovodne mreže, od čega će biti izgrađeno oko 5,5 kilometara primarne vodovodne mreže. Svi sekundari su do sada izgrađeni, ostalo je još 600 metara primarne mreže do nadvožnjaka – rekao je Matić.

On je naveo da su u toku završni radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže na teritoriji mesne zajednice Piroman, a prema njegovim rečima u narednim danima očekuje se dobijanje građevinske dozvole za rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže na prostoru mesne zajednice Veliko Polje, kao i izgradnju nove nedostajuće mreže za vodosnabdevanje.

Prema rečima predsednika Saveta mesne zajednice Veliko Polje Gorana Markovića, oko 1/3 domaćinstava na prostoru ove mesne zajednice trenutno nema priključak na vodovodnu mrežu.

– Tokom poplava 2014. godine, gotovo svi bunari bili su poplavljeni, te je trenutno kvalitet vode u tim bunarima loš. Pored toga, nivo vode u bunarima značajno je opao, pa neretko nedostaje vode za lične potrebe meštana – objasnio je Marković i dodao da će građani ovog dela opštine Obrenovac, izgradnjom vodovodne mreže, konačno rešiti problem vodosnabdevanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE