Obrenovac, 04.12.2021

NOVA FASADA ZA ŠKOLU U STUBLINAMA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 30.09.2021.
U toku su radovi na obnovi fasade na školskoj zgradi osnovne škole u Stublinama

Foto:obrenovac.rs


U toku su radovi na obnovi fasade na Osnovnoj školi ”┼Żivojin Peri─ç” u Stublinama. Škola ove godine proslavlja 150 godina postojanja, sam školski objekat je star, a zgrada je dogra─Ĺivana u više etapa. Kako su potrebe za obnovom fasade na objektu postale evidentne, Gradska opština Obrenovac ulo┼żila je neophodna sredstva i investirala u bolji izgled ove obrazovno-vaspitne ustanove. Vrednost investicije iznosi milion dinara, a o─Źekuje se da ─çe radovi na obnovi fasade na školi u Stublinama biti gotovi u narednih 10 dana. Radove na rekonstrukciji fasade obišli su predstavnici opštine Obrenovac.

Direktorka Osnovne škole ”┼Żivojin Peri─ç” Biljana Obradovi─ç istakla je, da se svi zaposleni kao i gra─Ĺani mesne zajednice Stubline raduju obnovi spoljašnjeg izgleda školske zgrade.

– Ova obrazovno-vaspitana institucija nalazi se u centru sela, neposredno uz Valjevski put, tako da je ovo osve┼żenje jedan vredan poklon za sve nas – naglasila je Obradovi─ç.

─îlan ve─ça opštine Obrenovac Novica Filipovac podsetio je, da je pre 10-ak godina na ovoj školi ugra─Ĺena nova stolarija, te da ─çe nakon radova na obnovi fasade, školski objekat biti lepšeg izgleda.

– Va┼żno je da je škola sa─Źuvala kako decu, u─Źenike ove škole, tako i nastavni kadar, a nadam se da ─çe u narednom periodu i trotoari oko ovog školskog objekta biti ure─Ĺeni – naveo je Filipovac.

On je ovom prilikom poru─Źio da Gradska opština Obrenovac iz bud┼żeta izdvaja zna─Źajan iznos sredstava za odr┼żavanje objekata, te je ve─çina škola na teritoriji opštine Obrenovac u poslednjih 10-ak godina promenila izgled.

– Naša javna preduze─ça uvek su na usluzi školama, dolaze po pozivu, kako bi uklonili nedostatke. Istakao bih pomo─ç Javnog preduze─çe ”Elektroprivreda Srbije”, koje poma┼że školama brojnim donacijama – objasnio je Filipovac.

Predsednik Komisije za obrazovanje i de─Źju zaštitu Dragan Bla┼żi─ç naglasio je, da Gradska opština Obrenovac nastavlja sa investiranjem u obrazovanje.

– Završili smo sa radovima na školi u Zve─Źkoj, obezbe─Ĺena je nova oprema, u─Źionice. Škola u Stublinama, kao i selo zaslu┼żuju novi izgled školske zgrade. Sve ono što je bio problem u ovoj školi u prethodnom periodu, bi─çe sanirano. U isto vreme, nastavljamo sa ulaganjima i u druge seoske škole. U Konaticama u školi u toku su radovi na ugradnji priklju─Źka za grejanje na pelet, tako─Ĺe radi se i na izgradnji sistema za grejanje i u školi u Urovcima, gde se izbacuju stare pe─çi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE