Obrenovac, 13.05.2021

NEMA GLEDANJA KROZ PRSTE


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 09.02.2021.
Kamere bele┼że ko nije obnovio registraciju

Foto:MUP Srbije/Ilustracija


Saobra─çajna policija ─çe u narednom periodu poja─Źati aktivnosti na otkrivanju prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka registracije, odnosno roka va┼żenja registracione nalepnice, najavljeno je danas iz MUP.

Za otkrivanje i dokumentovanje prekršaja koristi─çe i kamere za video nadzor saobra─çaja u gradovima, na auto-putevima i grani─Źnim prelazima, kao i nove kamere na patrolnim vozilima.

Policija podse─ça da nakon 60 dana od dana isteka va┼żenja registracione nalepnice, nije mogu─çe izvršiti njeno produ┼żenje sa istom registarskom oznakom, ve─ç je neophodno vratiti registarske tablice i podneti zahtev za izdavanje nove saobra─çajne dozvole i registarskih tablica, što zna─Źajno uve─çava troškove produ┼żetka registracije.

Policijski slu┼żbenik koji u saobra─çaju zatekne voza─Źa koji upravlja vozilom kome je istekao rok va┼żenja registracione nalepnice, izda─çe voza─Źu prekršajni nalog, a vozilo ─çe isklju─Źiti iz saobra─çaja i od voza─Źa ─çe oduzeti registarske tablice.

Zakonom o bezbednosti saobra─çaja na putevima propisano je da motorno i priklju─Źno vozilo ne sme da u─Źestvuje u saobra─çaju na putu nakon isteka roka va┼żenja registracione nalepnice.

- Posebno naglašavamo da je vlasnik odnosno korisnik registrovanog vozila, koji u roku od 60 dana od dana isteka va┼żenja registracione nalepnice ne podnese zahtev za izdavanje nove registracione nalepnice, du┼żan da vrati registarske tablice organu koji je iste izdao, ─Źak i kada takvo vozilo ne koristi u saobra─çaju, napominje MUP.

Za vlasnike, odnosno korisnike vozila koji ne vrate registarske tablice u roku od 60 dana od dana isteka va┼żenja registracione nalepnice, Zakonom o bezbednosti saobra─çaja na putevima je propisana nov─Źana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 dinara, ukoliko je vlasnik, odnosno korisnik fizi─Źko lice, nov─Źana kazna u fiksnom iznosu od 20.000 dinara ukoliko je vlasnik, odnosno korisnik preduzetnik i nov─Źana kazna od 50.000 do 600.000 dinara ukoliko je vlasnik, odnosno korisnik pravno lice.

Naglašavaju da u slu─Źaju saobra─çajne nezgode koju izazove voza─Ź vozila kome je istekao rok va┼żenja registracione nalepnice, odnosno rok polise osiguranja, štetu nadokna─Ĺuje Udru┼żenje osigurava─Źa Srbije, ali se nakon toga, regresni zahtev u visini ispla─çenog iznosa naknade štete, kamate, sudskih i drugih troškova, ostvaruje od vlasnika vozila, bez obzira na to ko je upravljao vozilom u nezgodi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE