Obrenovac, 05.12.2021

NASTAVA NA FAKULTETIMA PO KOMBINOVANOM MODELU


Izvor: Espreso/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 10.09.2021.
Pala je važna odluka

Foto:Marina Lopičić


Nastava na fakultetima Univerziteta u Beogradu u predstojećoj školskoj godini izvodiće se po kombinovanom modelu nastave, odlučeno je na današnjoj sednici Senata Univerziteta.

Rektorka Ivanka Popović je rekla da će se nastava izvoditi u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama Kriznog štaba i da će se prilagođavati specifičnostima svakog fakulteta.

"Svaki fakultet će odrediti udeo uživo i online nastave prema svojim specifičnostima. Preporuka je da udeo nastave uživo bude što veći, pre svega brucoše, i u domenu praktičnog rada", rekla je Popović i dodala da će dekani na dnevnom nivou pratiti situaciju.

Navela je da od Ministarstva prosvete nije stigla nikakva preporuka i instrukcija za nastavu u visokom obrazovanju i naglasila da je odluka Senata neophodan okvir da bi fakulteti mogli da rade budući da se, kako je rekla, epidemiološka situacija menja iz dana u dan.

"Ove godine je ,ipak, malo drugačije jer je deo zaposlenih i studenata vakcinisan,ali situacija se usložnjava zbog novih sojeva i ne može se reći da su uslovi pogodni u potpunosti za klasičnu nastavu", rekla je rektorka.

Predsednik Studentskog parlamenta Emil Zoronjić rekao da su uputili apel dekanima fakulteta Univerziteta u Beogradu da razmotre pitanje održavanja što većeg broja časova vežbi i predavanja uživo jer su, kako kaže, studenti mnogo izgubili u prethodna tri semestra online nastave.

''Smatramo da je vreme da se pređe na uživo nastavu u što većem broju časova i da bi moglo da se nađe rešenje za taj model nastave uz nošenje maski, fizičku distancu, manje grupe studenata u većim učionicima...'', rekao je Zoronjić posle sednice Senata.

I u prošloj školskoj godini studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu pratili su nastavu po kombinovanom modelu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE