Obrenovac, 29.06.2022

NAGRAĐENI NAJBOLJI STUDENTI


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2022.
Studentima sa teritorije opštine Obrenovac uručen prvi deo studentskih nagrada

Foto:lokalnenovine.rs


Danas je podeljen prvi deo studentskih nagrada nagrađenim studentima sa teritorije gradske opštine Obrenovac u školskoj 2021/2022. godini. Događaju su prisustvovali predstavnici opštine Obrenovac.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ukazao je na povoljan poslovni ambijent na teritoriji gradske opštine Obrenovac gde će, kako ističe, biti prilika da se mladi sugrađani profesionalno angažuju.

– Zaista mi je drago, kada vidim prepunu salu Obrenovčana koji na studijama imaju prosečnu ocenu iznad 9. Drago mi je što energetski sektor, automobilski sektor, kao i mnoge kompanije koje su deo privatnog sektora, a danas i turizam, mogu biti dobra prilika za ove dečake i devojčice. Takođe, naš obrazovni i zdravstveni sistem, nove škole i obdaništa, kao i novi medicinski centri, biće dobro mesto za profesionalni angažman ovih studenata koji će raditi za dobrobit naše zajednice – naveo je Čučković.

Uroš Mirićić ispred Kancelarije za mlade opštine Obrenovac naglasio je, da studenti koji nisu dobili stipendije, odnosno 12 studenata koji su se na objavljenom spisku našli ispod crte, početkom avgusta imaće priliku da otputuju na Zakintos.

– Pored velikih infrastrukturnih projekata u opštini Obrenovac zalažemo se i za realizaciju projekata od značaja za sve građane naše opštine. Kao što brinemo o najmlađim sugrađanima, brinemo o starijim i mladim građanima Obrenovca. Važno je da naši mladi sugrađani znaju da neko ceni njihov trud, a mi smo ponosni na veliki broj studenata koje ima opština Obrenovac . Početkom avgusta vraća se i naš popularni projekat ”Matursko leto”, kada će mladi Obrenovčani imati priliku da odu na zaslužen odmor na grčko ostrvo Zakintos – poručio je Mirićić.

Predsednik Komisije za obrazovanje opštine Obrenovac Dragan Blažić naveo je, da su ove godine stipendije dobijali studenti sa različitih fakulteta.

– Nagrada od 72.000 dinara biće podeljena na dva dela i to u terminima koji najviše odgovaraju studentima – rekao je Blažić.

Nagrađeni studenti su ovom prilikom zahvalili opštini Obrenovac na novčanim sredstvima kojima će, kako kažu moći da pokriju jedan deo troškova studentskog života.

Takođe, studenti koji su dobili stipendije naglasili su značaj ovakvih nagrada za dalju motivaciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE