Obrenovac, 07.05.2021

NE PANI─îITE AKO OSTANETE U SMETU


Izvor: Kurir.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 09.01.2021.
Ispo┼ítujte ovih 6 SAVETA Gorske slu┼żbe

Foto:GSS Srbije


Zbog snega koji danas neprestano pada Gorska slu┼żba spasavanja (GSS) preporu─Źila je da se na put ka planinama Srbije kre─çe sa: 

1. punim rezervoarom

2. baterijom mobilnog 

3. da se ponese dovoljno hrane

4. vode

5. ─çebe

6. dodatna ode─ça.

GSS je posavetovala voza─Źe da se informišu u ostanju i prohodnosti puta, a ako ostanu u smetu da ne pani─Źe niti da sami idu po pomo─ç ve─ç da je pozovu telefonom. 

Za put ka planinama preporu─Źili su i da u vozilu bude peska koji se baca ispod to─Źkova ako se auto zaglavi. Dodali su da treba poneti ako je to mogu─çe i lopatu, kablove za akumulator, u┼że za vu─Źu, sprej za podmazivanje i odmrzavanje, sve─çe, upalja─Ź i lampu.

"Ukoliko do─Ĺe do zaglavljivanja ostanite u kolima i sa─Źekajte. Pomo─ç sti┼że!", poru─Źili su iz Gorske slu┼żbe spašavanja.

De┼żurni telefoni

De┼żurni telefoni GSS su: za Kopaonik 063 466 466, za Zlatibor 063 466 467, za Staru Planinu 063 466 461 i za Div─Źibare 063 466 427.

GSS je dobrovoljna i neprofitna organizacija ─Źiji je osnovni cilj pomo─ç i spasavanje u nepristupa─Źnim planinskim i urbanim uslovima koju su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije.

Danas je sa─Źinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penja─Źi, speleolozi, ronioci i skijaši.

U svojim redovima GSS ima lekare, doktore nauka, in┼żenjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, i studente.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE