Obrenovac, 07.05.2021

NOVA PRAVILA AKO LETITE SA LJUBIMCEM


Izvor: Alo.rs/Travelmagazine/E.N./Lokalne novine | Obrenovac, 14.04.2021.
Evo na šta sve treba da obratite pažnju

Foto:Tanjug/Zoran Žestić


Odgovornost je putnika da se informiše i pribavi svu neophodnu dokumentaciju u cilju bezbednog transporta ljubimca...

Air Serbia je ažurirala pravila o prihvatu kućnih ljubimaca (Pet in cabin) na JU letovima, u skladu sa zahtevima EU regulative. Transport ljubimaca (PETC) moguć je samo za ljubimce minimalne starosti od 12 nedelja.

Prilikom rezervacije PETC, pored standardnih podataka koji se traže od putnika, potrebno je da im se skrene pažnja o sledećem:

1. Putnik je dužan da pribavi svu neophodnu dokumentaciju za prevoz ljubimca za putovanje (uključujući i tranzit)

2. Ljubimac mora biti minimalne starosti od 12 nedelja da bi putovao

3. Ljubimac mora imati sve neophodne potvrde o vakcinaciji, uključujući i onu protiv besnila koja je obavezna za ulazak u zemlje EU ali i US (u tom slučaju ljubimac ne može imati manje od 7 meseci da bi mogao da putuje)

4. Za sve infomacije u vezi dokumentacije, dozvola, vakcina i sl. putnik se mora obratiti konzularnim predstavništvima zemalja u koje putuje ili nadležnim službama datih zemalja (Npr. za unošenje ljubimaca u Srbiju, zaduženo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu, za druge zemlje to možda mogu biti ista ministarstva ali je najbolje putnika uputiti na konzulate).

Odgovornost je putnika da se informiše i pribavi svu neophodnu dokumentaciju u cilju bezbednog transporta ljubimca. Er Srbija nije odgovorna u slučaju odbijanja ulaska ili tranzita zbog neposedovanja neophodne dokumentacije i potvrde o vakcinaciji, navodi Travelmagazine. Prevoz kućnih ljubimaca u prtljažnom delu aviona (AVIH) nije dozvoljen. Prevoz živih životinja u vidu kargo prevoza moguć je na pojedinim tipovima vazduhoplova u okviru Air Serbia flote, kao i do/od određenih destinacija u okviru Air Serbia mreže.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE