Obrenovac, 14.06.2024

NOVI PROGRAM I ŠANSA ZA SVE MLADE NAUČNIKE


Izvor: Espreso/Lokalne novine | Obrenovac, 13.05.2023.
Fond je 4 MILIONA EVRA, prijavite svoje projekte!

Foto:PROMIS


Fond za nauku Republike Srbije otvorio je svoj deveti program, PROMIS 2023, vredan 4 miliona evra. Program PROMIS 2023 dizajniran je kao podrška najboljim projektima mladih istra┼żiva─Źa i nau─Źnika u ranoj fazi karijere, do 7 godina nakon doktorata.

Mladi nau─Źnici ─çe kroz otvoreni konkurs Fonda za nauku mo─çi da predla┼żu predloge projekata iz svih oblasti nauka, formiraju svoje timove i steknu va┼żno iskustvo u upravljanju nau─Źnim istra┼żivanjima. Program podr┼żava osnovna i primenjena istra┼żivanja u svim nau─Źnim oblastima, a projekti nemaju unapred zadate teme.

“Program PROMIS 2023 je prilika za mlade nau─Źnike u Srbiji da svoj entuzijazam, energiju i izvrsne ideje realizuju kroz nau─Źne projekte koji ─çe doprineti daljem razvoju nauke i našeg društva. Da je naša nauka konkurentna i daje izvrsne rezultate pokazuje ─Źinjenica da je u okviru prethodnog PROMIS programa (2020-2022), 59 istra┼żiva─Źkih timova na osnovu rezultata svojih PROMIS projekata objavilo 593 nau─Źne publikacije, od ─Źega je 123 u vrhunskim ─Źasopisima kategorije M21 i M21a. Budu─ça generacija mladih PROMIS istra┼żiva─Źa ─çe imati mogu─çnost da stekne dodatna iskustva u upravljanju projektima koja ─çe im biti zna─Źajna i za konkurisanje i realizaciju projekata na me─Ĺunarodnom nivou“, naglasila je v.d. direktora Fonda za nauku dr Milica ─Éuri─ç-Jovi─Źi─ç.

Maksimalan bud┼żet projekata je do 150.000 evra, a trajanje projekata do dve godine. Sredstva su namenjena za rad istra┼żiva─Źkih timova, opremu i potrošni materijal, me─Ĺunarodnu saradnju, objavljivanje nau─Źnih publikacija kao i druge aktivnosti koje su neophodne za razvoj nauke i istra┼żivanja. Sredstva u vrednosti od 4 miliona evra su obezbe─Ĺena iz bud┼żeta Republike Srbije i kroz Projekat akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji (SAIGE), partnerski projekat Republike Srbije, IPA 19 Evropske unije i Svetske banke.

Javni poziv za podnošenje predloga projekata je otvoren do 10. jula 2023. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE