Obrenovac, 15.07.2024

NASMEJANE, RASPOLO┼ŻENE, LJUBAZNE, STRPLJIVE


Izvor: Kurir.rs/RTS/Milica Panti─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2023.
Takve se tra┼że! Ovaj uslov svakako je najneobi─Źniji za stjuardesu a niste ni znali

Foto:Profimedia


U toku je do sada najve─çi konkurs za stjuardese i stjuarde u „Er Srbiji“. Jedan od uslova je da kada kandidat podigne ruku, mora da dosegne visinu od dva metra i 10 centimetara.

Uvek nasmejani, raspolo┼żeni, ljubazni i strpljivi. Spremni da reaguju u svakoj situaciji. Umesto da rade na zemlji, rade dok lete. Avion je njihova druga ku─ça, vole visinu, otporni su na turbulenciju i odgovorni za 250 ┼żivota.

Koliko je izazovno raditi posao na hiljadama metara visine.

„Mi ga ne do┼żivljavamo tako. Dolazimo na posao kao i svi drugi. Ve─ç sedam godina radim kao stjuart. Pripremamo se, ulazimo u avion, to je naše okru┼żenje kao što je nekome kancelarija, za nas je avion“, navodi Dušan Tasi─ç za RTS.

„Mi pro─Ĺemo kroz jedan ozbiljan trening. U našem poslu je jako bitno poznavati procedure i poštovati ih. Samim tim mi nemamo strah. Znamo u svakoj situaciji da se postavimo i šta da uradimo. Svaki dan je lep kada se let završi uspešno sa našim kolegama“, napominje Tatjana Jela─Źa.

Stjuardi i stjuerdese imaju vrlo odgovoran posao. Obu─Źeni su da pru┼że prvu pomo─ç, ─Źak i za poro─Ĺaj.

Osnovni uslovi

Osnovni uslovi za ovaj posao su najmanje 18 godina i srednje obrazovanje. Na konkursu za posao testiraju se i komunikacione veštine, timski rad, znanje engleskog jezika.

Jedan od uslova je da kada kandidat podigne ruku, mora da dosegne visinu od dva metra i 10 centimetara. Zašto je va┼żan pomenuti test visine za kabinsko osoblje? Jednostavno zato što se na toj visini nalaze ormari─çi u avionu. Me─Ĺutim, to nije dovoljno da bi se dobio ovaj posao.

„Izvrsnost, posve─çenost, odgovornost, pouzdanost i integritet. Integritet je naro─Źito va┼żan ukoliko ┼żelite da radite u nacionalnoj avio kompaniji. Najpre morate biti pošteni, da poštujete druge, ali i da vodite ra─Źuna o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih“, naglašava Milica Netkovi─ç, direktor ljudskih resursa „Er Srbije".

A posao je, ka┼żu, izazovan na više nivoa.

„Svaki let je pri─Źa za sebe. Uvek imamo tu priliku i mogu─çnost da na najlepši pogled na svet kada pogledamo kroz ovaj mali prozor─Źi─ç“, dodaje Jela─Źa.

Prijavilo se više stotina kandidata i ovo je najve─çi konkurs u poslednjih pet godina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE