Obrenovac, 20.06.2021

NIKAKO NE SAKRIVAJTE TABLICE


Izvor: Alo.rs/Mondo/N.A./Lokalne novine | Obrenovac, 09.06.2021.
Sačekaće vas dve kazne!

Foto:B92 (ilustracija)


U saobraćajnoj policiji uveravaju da se na taj način ne može "zaobići" sankcija...

“Snalažljivi” vozači izmislili su nov način da se izbegnu kamere “oka sokolovog” pa tako sve više njih stavlja maske, nalepnice, papire na registarske oznake kako bi izbegli kaznu za nepropisno parkiranje.

Ipak, u saobraćajnoj policiji uveravaju da se na taj način ne može “zaobići” sankcija.

Naime, od kako je prošle godine komunalna milicija uvela “oko sokolovo” koje snima i kažnjava vlasnike nepropisno parkiranih vozila sve više bahatih vozača dovija se na različite načine da izbegne kazne. Tako mnogi prolaznici naročito u blizini kafića na Dorćolu i Vračaru mogu videti vozila na kojima su registarske oznake prikrivene papirom, nalepnicom, fasciklom, pa čak i maskom.

Zato se postavlja pitanje da li se na taj način, zaista, može zaobići kazna za nepropisno parkiranje? U MUP-u uveravaju da prikrivene tablice ne mogu sprečiti ni “oko sokolovo” ni saobraćajnu policiju da napiše kaznu. Kada “oko sokolovo” naiđe na nepropisno parkirano vozilo čije su registarske oznake maskirane reaguju komunalni milicajci i najčešće odlaze do prednjeg dela automobila kako bi zapisale tablice.

S obzirom na to da postoji i kazna za nečitljive tablice koja za fizička lica iznosi 10.000 dinara, to znači da će vozaču koji je sakrio tablice stići dve kazne – jedna za nepropisno parkiranje, a druga za nečitljivost registarskih tablica. Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju kazna za vlasnika vozila “ukoliko nema propisane registarske tablice, ukoliko tablice, odnosno registraciona nalepnica nisu postavljene na propisan način ili su nečitljive” iznosi od 50.000 do 600.000 dinara za pravno lice odnosno 10.000 dinara za fizičko lice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE