Obrenovac, 13.06.2021

ZA OVE POSLOVE U SRBIJI VAM NE TREBA DIPLOMA


Izvor: Espreso/Srbija Danas/Lokalne novine | Obrenovac, 31.05.2021.
Donose ogromnu zaradu a malo ko za njih zna

Foto:Profimedia


Kako danas napreduje tehnologija, i to veoma brzo, tako se i menja način života ljudi, kao i njihova zanimanja.

Neka postaju sve traženije, neka polako izumiru. Više nije potrebno da pet osoba radi na jednom proizvodu, dovoljno je samo da jedna od njih dobro upravlja novim mašinama, koje će sve uraditi brže od ljudi.

Da li je kvalitet onoga što ljudska ruka uradi bolji ili lošiji od onoga što mašina napravi još uvek je pitanje koje nema samo jedan odgovor.

Kancelarijski poslovi svakako su mnogo bolji i brži od kada imamo računare. Danas postoje poslovi koji donose odličnu zaradu, a pre nismo mogli ni da ih zamislimo. Što je najneobičnije, za njih vam ne treba ni diploma.

1. Menadžer društvenih mreža

Ovaj posao deluje lak, ali je daleko od toga. Može da donese odličnu zaradu, naravno ukoliko ste dobri u obavljanju istog. Da biste bili sjajni u ovom poslu morate pre svega da budete izuzetno kreativni, da osluškujete svoju publiku, da znate pravi trenutak kada treba nešto da objavite, da budete svesni da ljudi imaju različite stavove i potrebe i da uvek težite da zainteresujete sve više ljudi.

Naravno, morate i da poznajete tehnologiju, pametne telefone, ali i da imate dobro "oko" za sjajne fotografije.

Za ovo vam ne treba diploma, ali vam treba dobra mašta i mnogo sposobnosti i kreativnosti.

2. Fitnes instruktor

3. Fotograf

Možda malo neočekivano na ovoj listi, ali zaljubljenici u sport znaju da ovaj naporan posao može i dobro da se naplati, naročito za školovane instruktore.

Ono od čega većina fitnes instruktora danas najviše zarađuje u Srbiji jesu individualni treninzi, kao i promovisanje svojih sposobnosti i saveta putem društvenih mreža.

Ako volite terenski rad i apsolutnu kreativnost, ali i da pritom dobro zaradite – onda je posao fotografa idealan za vas. Većina dobrih fotografa godinama stiče iskustvo ulažu hiljade evra u opremu da bi se što ozbiljnije bavili ovom poslom. Ulaganja početna su velika, ali se na kraju posao isplati.

Međutim, ono na čemu fotografi dosta zarađuju jesu poslovi sa strane – rad za strane novinske kuće, slikanje određenih događaja, tutorijala i slično, što im može biti plaćeno i dodatno toliko koliko primaju fiksnu platu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE