Obrenovac, 29.06.2022

NEMA VIŠE TOČENJA U KANISTER!


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2022.
Stupila je na snagu Uredba Vlade Srbije o ograničenju cena naftnih derivata

Foto:Dragana Udovičić


Stupila je na snagu Uredba Vlade Srbije o ograničenju cena naftnih derivata evrodizel i evro premijum BMB 95, koja predviđa da se u narednih 30 dana, usklađivanje cena goriva vrši svakog petka.

Uredbom je predviđeno da nadležno ministratvo svakog petka do 15 časova objavi maksimalne moguće cene navedenih naftnih derivata, što zanači da će pumpadžije odmah posle toga moći da koriguju maloprodajne cene na benzinskim stanicama.

Međutim, cena dizela za poljoprivrednike i dalje neće smeti da raste i ograničena je na najviše 179 dinara po litru.

Kako je Vlada Srbije saopštila, najviše maloprodajne cene evrodizela i evro premijum BMB 95 utvrđivaće Ministarstvo trgovine svakog petka do isteka uredbe i objavljivati na zvaničnoj internet stranici najkasnije do 15 časova

- Cene će važiti od trenutka objavljivanja. Najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evrodizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara. Prosečne veleprodajne cene tih derivata obračunava Ministarstvo rudarastva i energetike, svakog petka do isteka uredbe i najkasnije do 13 časova dostavlja Ministarstvu trgovine. Ministar nadležan za poslove energetike bliže propisuje način obračuna prosečne veleprodajne cene derivata nafte evrodizela i evropremijuma BMB 95 - navedeno je u sapštenju.

Prema procena od pre nekoliko dana, moguće je da će danas gorivo poskupeti od dva do tri dinara po litru.

Potrebno je napomenuti i da je u jutrašnjem saopštenju ministarstva za trgovinu istaknuto da privredni subjekti koji obavljaju trgovinu motornim i drugim gorivima su obavezani da nastave sa isporukom naftnih derivata, ali, isključivo u rezervoare prevoznih sredstava. Dakle, točenje goriva u kanistere, burad i druge sudove u kojima se skladišti gorivo, je od danas zabranjeno na pumpama širom Srbije.

Podsetimo,cene naftnih derivata do sada su bile zamrznute na nivou od 171 dinar za benzin i 179 dinara za dizel.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE