Obrenovac, 04.12.2021

OBNAVLJAJU SE RADOVI NA IZGRADNJI PRIMARNE VODOVODNE MREŽE U MESNIM ZAJEDNICAMA DREN, ORAŠAC I VUKIĆEVICA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2021.
U toku su radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže za naseljena mesta mesnih zajednica Dren, Orašac i Vukićevica.

Foto: lokalnenovine.rs


U toku su radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže za naseljena mesta mesnih zajednica Dren, Orašac i Vukićevica. Danas su građevinske radove na mreži vodosnabdevanja obišli predstavnici opštine Obrenovac i direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić. Matić je naglasio, da je u planu da se naredne godine izradi projekat izgradnje vodovodne mreže za naseljena mesta mesne zajednice Ljubinić i u donjem delom delu mesne zajednice Vukićevica.

– Ovim poslom, došli smo do poslednje tačke na našoj opštini, na granicu sa Banjanima. Do nove godine, biće izgrađeno novih 8,5 kilometara primarne vodovodne mreže – istakao je Matić.

Čučković je prilikom posete radovima naglasio veliki značaj sistema vodosnabdevanja.

– Voda uz energetiku postaje osnovno životno pitanje, ne samo kod nas, već u celom svetu. Mi smo razmišljali o tome, te smo izgradili 5 bunara kako bi bilo dovoljno kapaciteta za sve investicije koje su danas aktuelne – objasnio je Čučković.

On je dodao da će se na osnovu sugestija građana, u narednom periodu raditi i na zaštiti prirodnih izvora vode.

– Svedoci smo da je samo u poslednjih godinu dana, veliki broj individualnih bunara presušio, te je bitka za vodu počela. Mi ćemo pronaći rešenje za ovaj problem, izgradićemo centralni sistem zdrave pitke vode – rekao je Čučković.

Zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Orašac Stefan Vlajković naglasio je, da će sekundarna vodovodna mreža  u naseljenim mestima Orašca biti izgrađena tokom sledeće godine.

– Priključenje domaćinstava mesne zajednice Orašac na mrežu vodosnabdevanja, biće omogućeno do kraja tekuće godine – naveo je Vlajković.

Dragan Tadić iz Saveta mesne zajednice Vukićevica rekao je, da su građani ovog dela opštine Obrenovac  zadovoljni što će imati mogućnost, da svoja domaćinstva priključe na vodovodnu mrežu i na taj način reše dugogodišnji problem vodosnabdevanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE