Obrenovac, 08.05.2021

OBRENOVAC POSTAVLJA STANDARDE


Izvor: beograd.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2021.
Radojičić: Obrenovac kao dobar primer lokalnim samoupravama

Foto:lokalnenovine.rs


Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas opštinu Obrenovac, gde je sa rukovodstvom razgovarao o najvažnijim projektima ove gradske opštine.

On je podsetio da je pre dve nedelje održan sastanak sa predsednicima gradskih opština na kojem je dogovoreno da Grad Beograd pomogne tokom sprovođenja projekata koji su od značaja za stanovnike gradskih opština.

– Opština Obrenovac je veoma aktivna, veliki je broj projekata koji su ili završeni ili su u toku. Svakako najveći među njima su izgrađeni auto-put „Miloš Veliki”, fabrika „Meita”, koja je uveliko zaživela, zatim kanal Kupinac, dom zdravlja i mnogi drugi. Jedan od važnih projekata pred nama je i završetak auto-puta koji povezuje Obrenovac sa Surčinom. Razgovarali smo i o problematici otpadnih voda, kanalizaciji, putevima i vodovodu – istakao je Radojičić.

On je istakao da je na teritoriji opštine do sada urađeno 35 kilometara kanalizacione mreže, 15 kilometara vodovoda i skoro 400 kilometara puteva.

– Cilj ovakvih sastanaka je da svi zajedno razgovaramo o koracima koje treba preduzeti kako bismo projekte još brže završavali. Uslediće renoviranje stare opštinske zgrade, u koju će biti prebačena obrenovačka biblioteka, rešavanje pitanja predškolskih ustanova i povećanje broja dece koja idu u vrtiće. Ova opština može biti primer i za druge lokalne samouprave jer je pripremljena za sprovođenje različitih projekata, a Grad Beograd je svakako tu da pomogne na svaki način – naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je tokom dana obišao i naselje Belo polje, gde je u toku izgradnja obdaništa koje će biti završeno polovinom ove godine.

– Ova predškolska ustanova imaće 1.500 metara kvadratnih i moći će da primi 200 dece. Proaktivno opštinsko rukovodstvo ima veoma dobru saradnju sa Gradom i Republikom i taj zajednički rad donosi rezultate i projekte koji će decenijama omogućavati kvalitetniji život stanovnika Obrenovca – kazao je Radojičić.

Predsednik opštine Miroslav Čučković izjavio je da se u Obrenovcu najbolje vidi saradnja Grada Beograda, Vlade Srbije i Opštine.

– U petak, 5. februara, potpisan je ugovor u Ministarstvu građevinarstva koji definiše plan za izgradnju fabrike za prečišÄ‡avanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u Ratarima, ali i završetak izrade kanalizacije u Bariču – istakao je Čučković.

On je rekao da su radovi na obdaništu u Belom polju u završnoj fazi a da potom, uz podršku Grada Beograda, kreće izgradnja vrtića „Kolibri” u Bariču.

– Zahvaljujući gradonačelnikovoj inicijativi, u prethodne tri godine smo izgradili više od 20 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže. Na taj način svim obrenovačkim selima obezbedili smo tekuću vodu tako da se svi Obrenovčani sada osećaju kao istinski Beograđani – zaključio je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE