Obrenovac, 04.12.2021

ODRŽAN XIII FESTIVAL RAKIJE(VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 07.11.2021.
U organizaciji ”Obrenovačke hronike”, a uz podršku Gradske opštine Obrenovac, u prostorijama Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac”održan je 13. po redu Festival rakije

Foto:obrenovac.rs/lokalnenovine.rs


Organizator Festivala Dragan Lazarević istakao je, da je za proizvodnju voća koje je, kako kaže baza za proizvodnju jakih alkoholnih pića, ova godine usled nepovoljnih vremenskih uslova, bila loša.

– Dakle, desetkovana je proizvodnja šljive, jabuke, kruške i drugog voća od kojih se obično pravi rakija. Ipak,proizvođači sa ovog područja nisu izneverili tradiciju, uzeli su učešće u Festivalu rakije, pa ove godine na ocenjivanju imamo 65 uzoraka rakije, koje su doneli 48 proizvođača sa ovog i Obrenovcu najbližih područja – naveo je Lazarević.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević posetio je Festival rakije u Domu kulture i tom prilikom naglasio da će se Festival održavati i narednih godina, međutim radiće se na podizanju kvaliteta događaja, kako bi se motivisali i drugi proizvođači da dođu i izlože svoje proizvode.

– Rakija je kao piće decenijama unazad bila u nezavidnom položaju iz prostog razloga što nismo prepoznavali moućnosti koje nam ona pruža kada je u pitanju ekonomski razvoj poljoprivrednih gazdinstava. Međutim, danas je priča drugačija, država podstiče male proizvođače, a samim tim i oni daju sve od sebe da svoje proizvode predstave na što je moguće bolji način čime će učiniti da rakija koja potiče iz Srbije postane poznata u svetu – rekao je Stanojević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE