Obrenovac, 27.06.2022

OVU GREÅ KU RODITELJI UVEK PRAVE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 31.05.2022.
Slikaju decu i kače ih na društvene mreže A EVO GDE TE FOTOGRAFIJE ZAVRŠAVAJU

Foto:Stock


Čak 79% mladih u Srbiji se informiše preko društvenih mreža, dok je oko 44% mlađih od 25 godina doživelo neprijatnosti na internetu, pokazuju istraživanja CeSID-a. I pored toga, roditelji se danas suočavaju sa nepoznanicama kada je u pitanju prisustvo i ponašanje njihove dece na društvenim mrežama.

Pitaju se da li dete uopšte treba da ima naloge na Instagramu ili TikToku, kako da započnu razgovor sa detetom o ovoj temi, kako da budu podrška, a da ne ograničavaju dete.

Priručniku medijske pismenosti za roditelje, kreiran u okviru programa "Nova pismenost" koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion, a u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja daje odgovore na ova roditeljska pitanja.

Kome deca veruju, a da to nisu roditelji? Koliko su deca, a koliko roditelji svesni opasnosti na internetu? Šta ukoliko dete doživi nasilje na internetu?

Jelena Radović, sociolog i marketing stručnjak, Emina Beković iz kontakt centra "Pametno & bezbedno" i Goran Zarić, menadžer programa "Nova pismenost", odgovorili su na ova, ali i na mnoga druga pitanja. Šta su tačno rekli možete videti na videu ispod:

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3943533/ovu-gresku-roditelji-uvek-prave-slikaju-decu-i-kace-ih-na-drustvene-mreze-a-evo-gde-te-slike-zavrsavaju





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE