Obrenovac, 01.07.2022

OVO I U SRBIJI MO┼ŻE BITI POSAO IZ SNOVA


Izvor: Kurir.rs/Sputnjik/Lokalne novine | Obrenovac, 07.03.2022.
Nekoliko saveta je VA┼ŻNO za ostvarenje cilja!

Foto:Profimedia


Postoje na─Źini da zaradite novac bave─çi se svojim hobijem. Ali morate da imate kompletan plan - od marketinške strategije do istra┼żivanja.

Upravo prvi korak na putu do posla iz snova je - sprovodenje istra┼żivanja. Saznajte kakvo je tr┼żište za proizvod ili uslugu koju nudite, koliko ljudi nudi isto ili sli─Źno, ─Źini li se da imaju posla, koliko napla─çuju...

Razmislite i o tome gde vidite da se ove usluge oglašavaju. "Etsi"(Etsy) je, na primer, odli─Źno mesto za prodaju rukotvorina, ali sajtovi kao što su "Fajver" (Fiverr) i "Taskrebit" (TaskRabbit) su bolji za prodaju veština, kao što su ure─Ĺenje doma ili pisanje. Budite sigurni da ste jasno predstavili sve redovne troškove koji nastaju prodajom vaših usluga ili proizvoda na ovim platformama.

Zapitajte se da li je trošak vredan profita koji ste ┼żelite da ostvarite - ili bi bilo lakše da prodajete preko društvenih medija, na sajtovima kao što je Fejsbuk i Marketplejs.

Savršena cena

Odlu─Źivanje o savršenoj ceni je klju─Ź uspeha vašeg sporednog projekta. ┼Żelite da naplatite sumu koja je konkurentna, koja ─çe da zadovolji vašeg kupca i da donese novac koji vam je potreban da biste ostvarili profit.

Da biste to uradili, razmotrite svoje troškove za pravljenje jednog proizvoda ili pru┼żanje usluge - koliko sirovine, knji┼żenje, pakovanje i putni troškovi koštaju, zatim da li mo┼żete da smanjite ove troškove kupovinom nekih artikala na veliko ili koriš─çenjem popusta dobavlja─Źa. Ako prodajete nešto što pravite, uzmite u obzir i koliko je vremena potrebno za to i nivo vašeg iskustva. Ako su, na primer, potrebni dani rada da bi se napravio jedan komad, cena bi to trebalo da odra┼żava.

Pretvorite cenu koja vam je na umu u satnicu i odlu─Źite da li je to razumno. Ako ste u nedoumici, stavite višu cenu, a ne manju. Daleko je lakše smanjiti je nego pove─çati.

Marketinška strategija

Razmislite o tome ko bi mogli da budu vaši tipi─Źni kupci i gde bi mogli da tra┼że proizvod ili uslugu koju prodajete. Potom, da li su oni korisnici društvenih medija ili koriste pretra┼żiva─Źe kao što je "Gugl" da brzo prona─Ĺu ono što im treba. Da li ┼żive u vašoj okolini ili su rasprostranjeni širom zemlje...

Na primer, ako postavite "izlog svoje prodavnice" na Instagramu" ili Fejsbuku", mo┼żete da uve─çate obim svoje publike na platformi putem heštegova i sadr┼żaja. Oni se besplatno postavljaju i pokre─çu. Mo┼żete i da besplatno napravite svoj vebsajt koriste─çi vebsajt kao što je "Viks" (Wix), i da koristite alatke društvenih medija samo u marketinške svrhe.

Iskoristite i klasi─Źne PR i marketinške mogu─çnosti nude─çi komentare novinarima koji tra┼że informacije o vašim proizvodima ili oblastima stru─Źnosti, šalju─çi uzorke ili gostujuc─çi u blogovima sajtova koji ciljaju publiku koju pokušavate da dosegnete, prenosi britanski "Gardijan".

Budite realni

Budite organizovani. Posvetite vreme svom projektu i u─Źinite ponešto vezano za to svakog dana, ─Źak i ako je to samo objavljivanje na "Etsiju". Budite realni u pogledu toga koliko mo┼żete da postignete.

Marketinški i administrativni zadaci treba da budu mali i ne treba da dozvolite da savršeno bude neprijatelj dobrog. Društvene mre┼że i mediji se razvijaju kako vreme odmi─Źe, a vi se prilago─Ĺavate, ali ni to ne mora biti savršeno. Ne trošite sate biraju─çi boju za svoj logotip, na primer. Uvek mo┼żete da ga prilagodite.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE