Obrenovac, 02.07.2022

OVO JE JEDNO OD DANAS NAJTRA┼ŻENIJIH ZANIMANJA


Izvor: Kurir.rs/Dnevnik/Lokalne novine | Obrenovac, 10.03.2022.
Mese─Źno se zaradi i do 90.000 dinara, mo┼że da se radi i na sat

Foto:Ana Paunkovi─ç, Shutterstock


Za usluge gerontonegovateljice u Novom Sadu je potrebno od 52.000 do 90.000 dinara, a sat košta od 800 do 1.000 dinara. Cena zavisi od toga u kakvom je stanju korisnik i da li zahteva konstantnu negu, koja je i najskuplja.

Potrebe za ─Źuvanjem starih su velike, ali dodatna poteško─ça su niske penzije koje penzionerima ne ostavljaju mnogo izbora. Jedni borave u domu, drugi su kod ku─çe, a svakako su u nešto boljoj situaciji oni kojima deca poma┼żu.

S druge strane, tu su ponude u oglasima koje su razli─Źite, pa tako ┼żene koje imaju 65 godina nude usluge nege za polupokretne ili nepokretne osobe, a medicinsko osoblja tra┼żi od 1.000 dinara, pa naviše za jednu intervenciju, do studentkinja koje za pola radnog vremena ─Źuvanja starijih tra┼że 25.000 dinara.

Istovremeno, pojedina udru┼żenja i agencije nude sat vremena nege mese─Źno svakog radnog dana, za šta je potrebno izdvojiti 3.200 dinara, a tri takve posete nedeljno koštaju 13.200 dinara.

Evidentno je da je godinama unazad potreba za gerontonegovateljicama sve ve─ça, ali to nije slu─Źaj samo u Novom Sadu, Srbiji ve─ç i u dr┼żavama Evropske unije, prenosi novosadski Dnevnik.

┼Żene koje odlaze da rade u dr┼żavama EU bez asistencije neke od agencija, mahom su neprijavljene i uspevaju da zarade u proseku oko 800 evra mese─Źno, s tim da im je obezbe─Ĺen smeštaj i hrana, odnosno one ┼żive kod svojih poslodavaca.

U Agencijama koje se bave ovom vrstom poslovanja ka┼żu da zbog obima posla gerontonegovateljice iz unutrašnjosti dolaze u novosadske porodice, a da postoji potreba i za odlaskom u inostranstvo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE