Obrenovac, 04.07.2022

OVO JE NOVINA U KUPOVINI POLOVNJAKA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.04.2022.
Ako nabavljate automobil od drugog fizi─Źkog lica PRATITE 4 JEDNOSTAVNA KORAKA

Foto:Shutterstock


Poreska uprava saopštila je da od danas gra─Ĺani mogu preko portala „Plati“ sami da obra─Źunaju i elektronski plate porez na prenos apsolutnih prava pri kupovini polovnih motornih vozila i motocikala.

Na internet stranici Uprave navodi se da je ukoliko se vozilo kupuje od drugog fizi─Źkog lica procedura svedena u ─Źetiri jednostavna koraka.

Posle unosa li─Źnih i podataka iz saobrac╠üajne dozvole kupac dobija iznos poreza.

Uplatu mo┼że odmah izvršiti na portalu putem kartice, ili posle generisanja uplatnicu za plac╠üanje e-bankingom odnosno skeniranjem kju-ar koda. Tako─Ĺe uplatnicu je moguc╠üe odštampati pa obavezu izmiriti na šalteru pošte ili banke.

Nova usluga omoguc╠üena je izmenama Zakona o porezima na imovinu kojima je ukinut dolazak kupca u Poresku upravu kako bi pribavili rešenje o visini poreza.

Za plac╠üanje poreza nije potrebno registrovati se na Portalu eUprava, vec╠ü je dovoljno samo uneti podatke kao što su JMBG, adresa i tri podatka sa saobrac╠üajne dozvole.

Gra─Ĺani koji još nisu po─Źeli da koriste elektronske usluge i portal „Plati“, popunjene uplatnice mogu da dobiju na šalterima MUP-a, Poreske uprave i Pošte.

Poreska uprava c╠üe i dalje porez na prenos apsolutnih prava na polovnim motornim vozilima izme─Ĺu pravnih lica, odnosno izme─Ĺu pravnog i fizi─Źkog lica, kao i porez na nasle─Ĺe i poklon utvr─Ĺivati rešenjem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE