Obrenovac, 10.05.2021

A DVA MESECA OBRENOVAC DOBIJA KOVID BOLNICU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2021.
U toku su radovi na izgradnji novog zdravstvenog objekta

Foto:lokalnenovine.rs


U toku su radovi na izgradnji novog zdravstvenog objekta u opštini Obrenovac. Radi se na izgradnji dijagnostičkog centra koji će omogućiti građanima opštine Obrenovac različite specijalističke preglede, ranije zakazivane u zdravstevnim ustanovama na području grada Beograda. Investicija vredna 80 miliona dinara, učiniće dostupnijim neophodne zdravstvene usluge svim građanima opštine. Objekat će biti opremljen modernom medicinskom opremom sa vozilima dostupnim za građane, te će kao takav pored svih kapaciteta kojima raspolaže Dom zdravlja Obrenovac, biti podrška zdravstvenom sistemu.

Iz Javnog preduzeća ”’Poslovni prostor” Obrenovac poručuju da se radi o velikoj investiciji.

– Najveća investicija Javnog preduzeća poslovni prostor Obrenovac jeste upravo izgradnja klinike, tako da smo ponosni što smo posle niza problema povezanih sa procesom restitucije, našli način da investiramo – rekao je direktor Javnog preduzeća ”Poslovni prostor” Obrenovac Petar Petrović i dodao da je druga važna investicija ovog preduzeća izgradnja tržnog centra u Bariču.

Kako je najavljeno, novi objekat biće pre svega poliklinika, međutim ukoliko potraju problemi u zdravstvenom sistemu, izazvani pandemijom virusa Covid-19, novoizgrađeni objekat biće u funkciji kovid bolnice dok traju vanredne okolnosti.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković naglasio je značaj koji će imati novi zdravstveni objekat.

– Zdravstvo je najvažnija oblast u Obrenovcu, te će ovoj objekat u narednim decenijama biti od velike važnosti za građane Obrenovca. U dogovoru sa Ministrarstvom zdravlja definisali smo namenu ovog objekta, da nakon pandemije, ovaj objkat bude u službi svih pacijenata u Obrenovcu. Preko 10 hiljada pregleda tokom godine Obrenovčani obave u Beogradu – naveo je Čučković i dodao da će u novom objektu zdravstvene usluge jednom nedeljno, subotom, biti dostupne i građanima koji ne poseduju zdravstvenu knjižicu.

Kako je primetio Čučković, među građanima Srbije visoka je stopa oboljevanja od različitih bolesti, te je prema njegovim rečima neophodno delovanje u smeru prevencije novih zdravstevnih tegoba.

– Svi važni objekti koji su izgrađeni i na čijoj se izgradnji radi, kao što su gradska železnica, te bdući akva park, tržni centar, ”Cevka”, postaju besmisleni ukoliko građani gube dobro zdravlje. Kovid kriza je pokazala koliko je značajno da imamo ovakvu vrstu dijagnostičkog centra za građane Obrenovca, kako ne bi morali da idu zbog zdravstvenih usluga u Beograd.

Kako je naveo član Veća opštine Obrenovac Milorad Bođan, pored građevinskih radova na izgradnji objekata, radi se i na izgradnji neophodne prateće putne infrastrukture. Naime, uporedo sa izgradnjom novih objekata gradi se putna infrastruktura i to između ulica Kralja Aleksandra I i Braće Jugovića, kao i parking prostor koji će se nalaziti kod autobuskog stajališta u ulici Kralja Aleksandra I.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE