Obrenovac, 10.05.2021

VA┼ŻNO


Izvor: Espreso.rs/Blic.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2020.
Ako radite u javnom sektoru...

Foto:Printscreen Youtube


Skupština Srbije usvojila je set zakona iz oblasti radnog prava i zarada, kojim se, izme─Ĺu ostalog, odla┼że novi sistem plata u javnom sektoru za 1. januar 2022. godine.

Pre donošenja ovih zakona, uvo─Ĺenje platnih razreda bilo je planirano za 1. januar 2021. godine, ali je situacija uzrokovana pandemijom korona virusa taj rok pomerila za godinu dana.

Poslanici su usvojili izmene Zakona o dr┼żavnim slu┼żbenicima, izmene Zakona o zaposlenima u javnom sektoru, izmene Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, izmene Zakona o platama slu┼żbenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Usvojene su i izmene Zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Izmenama Zakona o dr┼żavnim slu┼żbenicima se pomera rok za dr┼żavne organe za po─Źetak primene obaveznosti sprovo─Ĺenja konkursnog postupka za rad na odre─Ĺeno vreme zbog pove─çanog obima.

Novi rok za po─Źetak primene te odredbe je 1.januar 2023. godine, umesto 1. januar 2021. godine.

Ministarka dr┼żavne uprave i lokalne samouprave Marija Obradovi─ç rekla je u na─Źelnoj raspravi da prioritet i strateško opredeljenje Vlade Srbije i dalje ostaje potpuna implementacija novog sistema plata u javnom sektoru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE