Obrenovac, 18.06.2021

OPASNA NAJAVA


Izvor: Espreso/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 28.05.2021.
Osnovci počinju sa učenjem o veštačkoj inteligenciji 1. septembra

Foto:Shutterstock


Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će đaci u osnovnim školama od 1. septembra ove godine dobiti predmet osnova veštačke inteligencije, što je, kaže, nastavak tranformacije škola.

"Ove godine nastavljamo transformaciju naših škola uvođenjem osnova veštačke inteligencije u osnovne škole", rekla je Brnabić na zatvaranju Kopaonik biznis foruma.

Podseća da ove godine iz osnovnih škola izlazi prva generacija maturanata koji su u protekle četiri godine kao obavezan predmet imali informatiku i programiranje.

"Oni tu tehnologiju i znanje nose sa sobom, to im dolazi potpuno prirodno i oni će samo za nekoliko godina doći u vaše kompanije da rade", poručila je premijerka učesnicima biznis foruma.

Kaže da je država tim postupkom, koji je počeo 2017. godine, stvorila nenadoknadivu prednost ne samo u odnosu na zemlje regiona, već i u odnosu na većinu evropskih zemalja.

Premijerka navodi da se nastavlja i sa uvođenjem interneta, računarske opreme i digitalnih udžbenika u sve škole u Srbiji i kaže da će taj posao država privesti kraju do septembra 2022. godine.

"Tada će naše školstvo biti kompletno opremljeno i tehnologija će postati sastavni deo učenja", zaključila je Brnabić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE