Obrenovac, 10.05.2021

OVE NOV─îANICE SE POVLA─îE IZ OPTICAJA OD 30. APRILA


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 30.04.2021.
Narodna banka Srbije saop┼ítila do kada mo┼żete da ih zamenite BEZ NAKNADE

Foto:Shutterstock


Nacionalna banke Švajcarske je ju─Źe, 28. aprila objavila da ─çe 30. aprila 2021. godine povu─çi iz opticaja nov─Źanice osme serije švajcarskog franka, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

NBS ─çe omogu─çiti dodatni vremenski period gra─Ĺanima da kod poslovnih banaka izvrše zamenu tih nov─Źanica bez naknade, odnosno poslovnim bankama da kod NBS bez naknade mogu zameniti nov─Źanice osme serije švajcarskog franka.

Procenjuju─çi da jedan broj gra─Ĺana još uvek nije zamenio/prodao pomenute nov─Źanice, NBS ─çe od banaka primati ove nov─Źanice bez uobi─Źajene naknade za zamenu nov─Źanica efektivnog stranog novca povu─Źenih iz opticaja, zaklju─Źno sa 31. majem 2021. godine.

Na taj na─Źin, bankama i ovlaš─çenim menja─Źima ─çe biti omogu─çeno da tako─Ĺe bez naknade od gra─Ĺana primaju nov─Źanice osme serije švajcarskog franka na devizne ra─Źune, otkupljuju ih ili vrše zamenu za nov─Źanice devete serije švajcarskog franka.

Iz NBS su napomenuli da nakon povla─Źenja iz opticaja nov─Źanica osme serije švajcarskih franaka 30. aprila 2021. godine, banke i ovlaš─çeni menja─Źi u Srbiji mogu, ali nisu u obavezi da vrše otkup istih, a u slu─Źaju da to ─Źine, samostalno odre─Ĺuju uslove zamene/otkupa.

Nakon povla─Źenja iz opticaja, nov─Źanice osme serije švajcarskog franka, kao i ranije povu─Źene nov─Źanice šeste serije, bi─çe mogu─çe zameniti bez vremenskog ograni─Źenja na šalterima Nacionalne banke Švajcarske u Bernu i Cirihu, kao i u agencijama koje se nalaze u ve─çim gradovima Švajcarske, navodi se u saopštenju NBS.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE