Obrenovac, 28.02.2024

PROJEKAT ÔÇŁPA┼ŻLJIVKOVA SMOTRAÔÇŁ ZA OSNOVCE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 10.02.2023.
Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije nastavlja aktivnosti usmerene ka bezbednosti dece u saobraćaju

Foto:obrenovac.rs


U sklopu realizacije nacionalnog projekta “Pa┼żljivkova smotra”, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç, ─Źlanovi Komisije za bezbednost saobra─çaja i predstavnici Agencije za bezbednost saobra─çaja obišli su OŠ “Jovan Jovanovi─ç Zmaj”. Svoje znanje u takmi─Źenju, ─Źiji je cilj da deca kroz igru i dru┼żenje steknu znanja koja ─çe im pomo─çi da budu bezbednija u saobra─çaju, danas su pokazali u─Źenici prvog razreda.

Miloš Stanojevi─ç, predsednik Gradske opštine Obrenovac je na po─Źetku upozorio na posledice saobra─çajnih nezgoda.

– I pored toga što smo pove─çali broj pripadnika saobra─çajne policije na klju─Źnim saobra─çajnim ─Źvorištima, pored škola i raskrsnica, pored toga što smo ugradili usporiva─Źe saobra─çaja na mnogim mestima koja su naši sugra─Ĺani zahtevali, mi i dalje imamo saobra─çajne nezgode, neke od njih i sa fatalnim ishodima – rekao je Stanojevi─ç.

– Ono što bih hteo da ka┼żem jeste da su odgovornost i svest potrebni kako bi se bezbednost u saobra─çaju podigla na maksimalni nivo, svest kako bi sa─Źuvali naše najmla─Ĺe. Apelujem na sve u─Źesnike u saobra─çaju, naro─Źito na voza─Źe da uspore, na taj na─Źin ─çemo sa─Źuvati mnoge ┼żivote. Tako─Ĺe, apelujem i na dr┼żavu da se kazne pove─çaju kako bi se bahati i bezobzirni voza─Źi sankcionisali i kako bi na taj na─Źin sa─Źuvali sve što mo┼żemo da sa─Źuvamo, kako bi naša deca bila bezbednija na ulicama i samim tim saobra─çaj bio bezbedniji na teritoriji naše opštine i naše dr┼żave – poru─Źio je Stanojevi─ç.

Tomislav Petrovi─ç iz Agencije za bezbednost saobra─çaja je rekao da se i ovo školske godine realizuje projekat ”Pa┼żljivkova smotra”.

– Broj lokalnih samouprava koje u─Źestvuju u ovom projektu je zna─Źajno ve─çi nego prošle godine i preko 50.000 dece iz Srbije u─Źestvuje kroz opštinsku, regionalnu, a kasnije i kroz republi─Źku smotru – izjavio je Petrovi─ç i detaljnije objasnio cilj ovog projekta.

– Cilj ovog projekta je da se unapredi saobra─çajno obrazovanje i vaspitanje najmla─Ĺih, sve u cilju da nam deca što manje budu izlo┼żena opasnosti u saobra─çaju – naveo je Petrovi─ç i dodao da ─çe za najmla─Ĺe biti organizovano niz takmi─Źenja iz oblasti poznavanja saobra─çajnih pravila i bezbednosti u saobra─çaju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE