Obrenovac, 27.06.2022

OD 1. MARTA UVODE SE PORESKE OLAKŠICE


Izvor: Espreso/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 17.01.2022.
Evo na koga se odnose!

Foto:Stock


Od 1. marta va┼żi─çe poreske olakšice za radnike anga┼żovane na poslovima istra┼żivanja i razvoja, za ─Źije zarade ─çe poslodavci pla─çati ─Źak 70 odsto ni┼że poreze i doprinose.

To oslobo─Ĺenje nije vremenski ograni─Źeno, javljaju danas "Ve─Źenje novosti", ukazuju─çi da olakšice prozilaze iz nedavnih zakonskih izmena.

- Dr┼żava je preuzela teret za doprinose od Republi─Źkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), rekao je profesor Pravnog fakulteta Svetislav Kosti─ç dodaju─çi da je to izuzetno zna─Źajna olakšica, prenosi portal 021.rs.

On je istakao da se na taj na─Źin poslodavcima omogu─çava da im daju nešto ve─çe plate i to tokom dve do tri godine.

Kako smatraju stru─Źnjaci, te izmene ─çe pomo─çi i poslovanju startap sektora, jer i dalje va┼że poreske olakšice za osniva─Źe takvih preduze─ça i to za zarade do 150.000 dinara bruto jedan iznosa. Umesto samo za one koji su osnovali startap do kraja godine, vremenska odrednica se ukida, pa to postaje opšti podsticaj.

Poreska mera koja bi mogla da privu─Źe mlade da se vrate u zemlju, veruju stru─Źnjaci, jeste osloba─Ĺanje pla─çanja godišnjeg poreza na dohodak gra─Ĺana za sve mla─Ĺe od 40 godina.

To je namet koji pla─çaju gra─Ĺani Srbije koji zara─Ĺuju više od trostruke prose─Źne zarade u zemlji, a ta olakšica va┼żi─çe od naredne godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE